23948sdkhjf

Leverandør til vindindustrien lukker fabrik i Nakskov

East Metal planlægger lukning af sin fabrik i Nakskov for at imødekomme ændrede markedsbehov. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Udover Nakskov har East Metal tre fabrikker i Letland samt et dansk hovedkvarter i Kolding.

Fabrikken i Nakskov har primært stået for færdiggørelsen af de helt store konstruktioner, som kunne udskibes direkte fra havnen samt varetaget selskabets aktiviteter af træktest op til 2.250 tons.

I alt råder East Metal over mere end 42.000 m2 produktionsarealer, og fabrikkernes kapacitet disponeres kontinuerligt i forhold til efterspørgslen.

Selv om virksomheden er inde i en god og stabil udvikling, er efterspørgslen på de store elementer, som produceres og udskibes i Nakskov, ikke tilstrækkelig. Ledelsen har undersøgt alle muligheder for at omlægge og tilpasse produktionen, men må erkende, at man fremadrettet bedre vil kunne servicere kunderne og imødekomme de ændrede markedsbehov ved at koncentrere og udbygge faciliteterne i Letland.

- Vi har løbende investeret i ny teknologi og forretningsområder i Nakskov og forsøgt at tilpasse kundeporteføljen, men det er desværre ikke lykkedes at finde en holdbar løsning, og planen er derfor at lukke fabrikken, siger Flemming Rasmussen, CEO i East Metal.

- Da vi ikke har de nødvendige muligheder for at kunne opretholde aktiviteterne i Nakskov, vil vi i stedet gøre alt for at sikre vores medarbejdere har de bedste muligheder for at komme videre i deres karriere. Da East Metal ikke har tilsvarende fabrikker i Danmark, er det ikke muligt at overflytte medarbejderne fra Nakskov til et nyt job inden for landets grænser, men håber at arbejdet med opførelsen af Femern-forbindelsen, hvor East Metal også fortsat vil være aktiv, ser der ud til at være godt potentiale for at etablere nye jobs for de berørte medarbejdere, fortsætter han.

East Metal er del af den store fynske industrikoncern Ib Andresen Industri i Langeskov, og man vil også afsøge mulighederne for at de berørte medarbejdere i Nakskov eventuelt kan komme i beskæftigelse her, oplyser Flemming Rasmussen.

East Metal ønsker også fortsat af være til stede på det danske marked, og Flemming Rasmussen understreger, at selv om virksomhedens fokus nu er på at udvikle kapaciteten i Letland, har de ikke nogen planer om at flytte hovedkvarteret fra Danmark.

Der vil nu blive iværksat den lovgivningsmæssige proces med alle relevante partnere om de fremtidige scenarier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095