23948sdkhjf

Optur hos Danstoker

Den danske kedelproducent fortsætter fremgangen og kom ud af seneste regnskabsår bedre end forventet.
Danstokers regnskabsår sluttede 31. marts og strakte sig dermed over 18 måneder, hvorfor det ikke umiddelbart kan sammenlignes med 2009/2010-regnskabsåret.

Ikke desto mindre kan virksomhedens ledelse konstatere, at der har været fart på i de seneste 18 måneder. Virksomhedens bruttoresultat endte på 74 mio. kr. mod 51 mio. kr. i 2009/2010, og i samme periode voksede overskuddet før skat med 4 mio. kr. til 28 mio. kr.

- Beslutningsprocesserne har udviklet sig positivt, og ordrer der tidligere har været sat i bero er blevet genstartet. Der har fortsat været tilbageholdende aktivitet på de mindre kedelprojekter og til industrien generelt, men der ses en tydelig optimisme på vej ind igen, skriver DanStoker i sit regnskab.

Succes på de fleste markeder
Specielt inden for biomasse-området har Danstoker haft et godt år, men også inden for olie- og gaskedler har virksomheden fastholdt og udbygget sin position på de primære markeder. Samtidig har salget inden for kraftvarme og afgaskedler stort set fulgt budgettet.

I det tyske datterselskab Omnical har det spirende biomassemarked til gengæld udviklet sig mere trægt som følge af lave gaspriser. Alligevel ser Danstoker fortrøstningsfuldt på fremtiden i Tyskland.

- På relativ kort sigt er der, grundet det stærke politiske ønske og CO2 diskussionen generelt, dog ingen tvivl om, at biomassebaseret energi har en fremtid i Tyskland, skriver Danstoker.

Høj ordrebeholdning
Også mere generelt forventer Danstoker, at fremtiden vil byde på vækst. Kedel-virksomheden kan ved årsskiftet melde om en høj og tilfredsstillende ordrebeholdning.

- Den tiltagende nødvendige globale politiske fokusering på CO2 vil på sigt være med til at gøre vore CO2-neutrale produkter på biomasseområdet endnu mere aktuelle og være med til at sikre Danstoker Gruppens fortsatte positive udvikling, skriver Danstoker.

I 2012/2013 forventer virksomhedens ledelse et tilfredsstillende resultat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.897