23948sdkhjf

Grønne erhvervsklynger sætter fokus på 70-procents målet med ny konference

Konferencen NET ZERO pathways vil sætte fokus på regeringens målsætning om 70 procent CO2-reduktion i 2030.

Og den finder sted første gang tirsdag den 29. marts 2022 i Aalborg Konkres & Kultur Center (AKKC).

Bag den står Aalborg Kongres & Kultur Center og Green Hub Denmark med involvering af fem grønne erhvervsklynger: DigitalLead, Energy Cluster Denmark, Food & Bio Cluster, Marlog og We Build Denmark.

Hos Green Hub Denmark er man begejstret for konferencen. Her ser man involveringen af de fem erhvervsklynger som et vigtigt skridt til at vise, hvordan branche- og sektorkobling kan bidrage til at reducere CO2. 

- Green Hub Denmark er en samarbejdsplatform, og vi arbejder for at styrke grøn omstilling og forretningsudvikling i nye og eksisterende virksomheder. Vi har hjemmebane i Nordjylland, men det er vigtigt for os at sikre det nationale samarbejde og samarbejdet på tværs af sektorer, og her er erhvervsklyngerne meget vigtige. Vi er glade for, at AKKC og erhvervsklyngerne vil være med til at sparke denne konference i gang, og vi ser frem til, at vi sammen med virksomhederne tager de næste skridt for at reducere CO2-udledningerne og finde nye forretningsmuligheder, siger Lene Espersen formand for Green Hub Denmark.

Forretningsmuligheder og grøn omstilling

Konferencen og tilhørende kompetenceudstilling skal vise vejen for forretningspotentialet i den grønne omstilling og  vil bl.a. lægge vægt på de rammer, politikerne sætter, samt hvilke muligheder der eksisterer for virksomheder og organisationer for at kunne accelerere den grønne omstilling.

Det skal ske samtidig med, at der skabes mulighed for vækst, jobs og eksport af grønne løsninger på tværs af brancher og sektorer.  

Denne nye konference om forretningsmuligheder i den grønne omstilling sætter fuldt fokus på branche- og sektorkobling. På dagen vil der blive sat spotlys på konkrete områder inden for henholdsvis energi, byggeri, miljø, ressourcer, det maritime, logistik, fødevarer og landbrug og digitalisering, og hvordan disse områder i samspil med hinanden kan nedbringe CO2-udledningen.

Målet med konferencen er altså at bidrage til handling hos bl.a. SMV’er, større virksomheder og organisationer, det offentlige, forsyningsselskaber, havne, lufthavne gennem formidling af muligheder og løsninger inden for den grønne omstilling. 

Stærke navne er på programmet

På programmet den 29. marts 2022 er stærke navne. 

I løbet dagen vil man bl.a. kunne opleve journalist og tidligere vært på Deadline Nynne Bjerre Christensen som moderator, Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen gennem et videoindslag, Klimarådet v. Per Heiselberg, Professor og forfatter Steen Hildebrandt, Seniorkonsulent Henrik Gudmundsson fra Concito og mange flere spændende virksomheder og organisationer.  

Lene Espersen sætter selv dagen i gang med en åbningstale.

Udover et spændende konferenceprogram vil dagen også byde på et kompetenceområde, hvor 30-40 udstillere, der arbejder med grøn omstilling, præsentere konkrete grønne løsninger og relevant viden for næste skridt i den bæredygtige retning.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093