23948sdkhjf

Ny tårnfabrik på Esbjerg Havn bliver afgørende for Valmont SM

Det er kompliceret og dyrt at fragte syv meter brede og 250 tons tunge vindmølletårne fra Rødekro i Sønderjylland til havnen i Esbjerg. Det har tårnproducenten Valmont SM fra Rødekro i Sønderjylland taget konsekvensen af.

Derfor har Valmont SM indgået en aftale med Esbjerg Havn om, at havnen opfører de rå bygninger til en ny fabrik, hvor Valmont SM fra 2024 vil producere op mod 135 ståltårne til offshore-vindmøller.

- Vi har lavet en eksklusiv aftale om at operere på Esbjerg Havn, forklarer Valmont SM’s direktør, Niels Brix.

Aftalen med Esbjerg Havn er kommet i hus kort tid efter, at den nye direktør er tiltrådt. Den er et vigtigt element i strategien om, at Valmont SM nu skal satse benhårdt på serieproduktion af store komponenter til vindmøller, som tårne og vindmøllehuse.

Direktøren bekræfter, at ekslusiv-aftalen betyder, at en konkurrerende tårnproducent ikke vil kunne få samme mulighed for at leje eller opføre en fabrik på Esbjerg Havn.

Niels Brix forklarer, at der er tale om, at Esbjerg Havn finansierer opførelsen af de rå fabrikshaller, mens Valmont SM skal investere i produktionsfaciliteterne som svejserobotter, anlæg til overfladebehandling, kraner og hvad der nu ellers er brug for, når man skal bygge vindmølletårne i den kaliber. 

Du kan læse artiklen i sin fulde længde på Energy Supplys søsterportal Jern & Maskinindustrien. 

Bemærk at det kræver abonnement

Fælles kamp mod kinesisk statsstøtte

Valmont SM har sammen med den anden store danske producent af vindmølletårne, Welcon, kæmpet for, at EU skulle indføre straftold på vindmølletårne importeret fra Kina. Efter flere års kamp lykkedes det i december måned 2021, så der blev lagt en straftold på vindmølletårne importeret fra Kina. Straftolden bliver på mellem 7,2 og 19,2 procent og dermed ikke helt så høj, som Valmont SM og Welcon havde håbet. Men det vil under alle omstændigheder stille de danske tårnproducenter i en bedre konkurrencesituation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094