23948sdkhjf

Ørsted træffer endelig investeringsbeslutning om landvindmøllepark

Ørsteds bestyrelse har truffet endelig investeringsbeslutning om landvindmølleparken Ballykeel i Nordirland. Den 16 MW store landvindmøllepark kommer til at ligge i Antrim-regionen i landets nordøstlige del.

Ørsted købte Ballykeel i juni 2021, og den endelige investeringsbeslutning kommer i forlængelse af den langsigtede elkøbsaftale (CPPA) til fast pris, der blev indgået med Amazon i december sidste år, og som indebærer, at Amazon aftager al strømmen fra Ballykeel.

- Jeg er glad for, at vi endnu engang kan træffe endelig investeringsbeslutning om et vedvarende energiprojekt i Nordirland, og vi ser frem til at færdiggøre Ballykeel-projektet i tæt samarbejde med Amazon. Det er første gang nogensinde, at der træffes endelig investeringsbeslutning på baggrund af en CPPA i Nordirland, hvilket er et bevis på, at det også er muligt at tilføre grøn strøm til elnettet i Nordirland uden brug af statsstøtte, siger Kieran White, Vice President og administrerende direktør for Ireland & UK Onshore i Ørsted, siger:

Vindmølleparken forventes at blive sat i drift i 2023 og vil bringe Ørsted Onshores samlede kapacitet i Irland op på 372 MW i drift og under opførelse. Ørsted Onshore trådte officielt ind på det europæiske marked i april sidste år, da selskabet købte Brookfield Renewables landvindforretning i Irland og Storbritannien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094