23948sdkhjf

Odsherred Forsyning overtager nærvarmeværk og går straks efter flere forbrugere

Det lille borgerdrevede Egebjerg Nærvarmeværk er kommet på nye hænder.

Kort før jul enedes bestyrelsen i Odsherred Forsyning nemlig om at overtage værket – og 30. december 2021 blev der formelt skrevet under på en overtagelseskontrakt.

Odsherred Forsyning har ikke betalt kroner og ører for værket, men har overtaget den gæld, og de forsyningsforpligtelser, der var i Nærvarme-selskabet. 

Odsherred Forsyning har derfor overtaget en gæld på 10,4 millioner kroner til Kommunekredit. 

Glidende overtagelse

Selvom der formelt er skrevet under på kontrakten, så overgår hele molevitten ikke lige med det samme til Odsherred Forsyning.

– Det bliver nok en glidende overdragelse. Der er meget viden omkring det her varmeværk, som vi ikke ligger inde med, sagde direktør i Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen til SN.dk.

Hun fortæller, at forsyningsselskabet i starten vil trække en del på den viden og erfaring, Peder Willemoes og Morten Hylleberg har med anlægget. De har været væsentlige drivkrafter i forbindelse med både etablering og driften af værket.

Morten Hylleberg slipper dog ikke værket helt, da han pr. 1. januar 2022 er valgt ind i Odsherred Forsynings bestyrelse.

Forbrugere og en varmepumpe

Det flisfyrede nærvarmeværk har i dag 72 tilsluttede ejendomme. Men Fanny Villadsen håber at kunne føje flere til listen snart.

- Vi forventer ret hurtigt at kunne øge kundegrundlaget med yderligere 20-30 ejendomme i området. Der er rigeligt kapacitet på værket til at koble flere kunder til, oplyser hun. 

Værket består af to ETA Hack 499 kW industrikedler, der giver stabil, effektiv og grøn varme til byen. Kedelcentralen er bygget af tre 40 fods containere, der er samlet til ét kedelrum, samt to 40 fods containere omdannet til lager.

Det er dog målet for Odsherred Forsyning på sigt at udskifte flisværket med en varmepumpe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143