23948sdkhjf

Stort dansk raffinaderi med ny ejer og ny direktør

Fra årsskiftet har de godt 350 medarbejdere på raffinaderiet i Kalundborg og to tilknyttede terminaler fået ny arbejdsgiver.

Det sker efter, at de danske myndigheder formelt har godkendt, at Klesch Group har overtaget aktiviteterne i Equinor Refining Denmark A/S.

Med ejerskiftet skifter raffinaderiet i Kalundborg og de tilknyttede terminaler i Kalundborg og Hedehusene navn og logo til Kalundborg Refinery.

Som ny administrerende direktør for Kalundborg Refinery har Klesch Group udpeget den erfarne hollænder Wouter de Jong, der i dag er teknisk direktør for Klesch-gruppens raffinaderi i Heide i det vestlige Slesvig-Holsten. Wouter de Jong har en omfattende, mangeårig baggrund inden for den europæiske raffinaderi- og procesindustri. Inden ansættelsen i Klesch Group i 2018 havde Wouter de Jong lederstillinger på blandt andet BP-raffinaderiet i Gelsenkirchen samt i Aker Solutions og Tebodin Consultants and Engineers.

De seneste år har Wouter de Jong – udover at været teknisk direktør på olieraffinaderiet i Heide – været administrerende direktør for Raffinaderie Heides joint venture med Ørsted og Hynamics, som stiler efter at udvikle et af Tysklands største brintprojekter, ”Westküste 100”. Projektet har hjemsted på raffinaderiet i Heide, som Klesch Group har ejet i mere end ti år. 

- Jeg glæder mig til samarbejdet med de mange nye kolleger i Kalundborg. Raffinaderiet har en fornem historie, og jeg ser frem til, at vi kan arbejde sammen om fortsat at levere brændstoffer af høj kvalitet til Danmark og samtidigt accelerere udviklingen mod dekarbonisering. Jeg ser mange spændende muligheder for at kombinere innovativ tænkning mellem vores kolleger i Kalundborg og Heide, siger Wouter de Jong.

Fastholde energieffektiviteten

Raffinaderiet, der er Danmarks største, er allerede i dag blandt de mest energieffektive i Europa med den laveste CO2-udledning i forhold til kompleksitet og produktion. Og den udvikling skal fortsætte, understreger A. Gary Klesch, bestyrelsesformand i Klesch Group. 

- Ikke blot vil raffinaderiet fortsat stå for en vigtig, stabil forsyning af brændstof til Danmark, men vil også bidrage til at levere et stadigt grønnere produktmix til at fremme dekarboniseringen i Danmark. Et særligt kendetegn for Kalundborg-området er den industrielle symbiose, hvor nabovirksomhederne udnytter restprodukter hos hinanden som værdifulde ressourcer indbyrdes. Det glæder vi os til fortsat at være en meget aktiv del af, siger A. Gary Klesch.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109