23948sdkhjf

Equinor sælger sit danske raffinaderi

Equinor har indgået en aftale med Klesch Group om salg af selskabets raffinaderi-aktiviteter i Danmark. 

Aftalen omfatter Equinor Refining Denmark (ERD), som råder over raffinaderiet og en olieterminal i Kalundborg samt en olieterminal i Hedehusene. Infrastruktur og industrielle ejendomme indgår også i handlen. 

Efter afslutning på handlen, som skal godkendes af de danske myndigheder, vil alle ansatte hos ERD overgå til Klesch Group under samme ansættelsesvilkår.

- Salget understreger Equinors strategi om at fokusere på sine kerneaktiviteter. Equinor vil fremover koncentrere sig om sin raffinaderi-forretning i Mongstad i Norge, siger Irene Rummelhoff, executive vice president for Marketing, Midstream and Processing hos Equinor. 

Klesch Group har beskæftiget sig med raffinaderier i over 10 år og er derfor fuldt ud i stand til at overtage Equinors aktiveiter i Danmark.

- Jeg er så glad for at vi har landet en aftale om at overtage raffinaderiet i Kalundborg, siger A. Gary Klesch, bestyrelsesformand for Klesch Group.

Han understreger, at der fremover vil være et tæt samarbejde med virksomhedens aktiviteter af samme art i Tyskland og i arbejdet med at implementere virksomhedens dekarboniserings-strategi. 

Raffinaderiet i Kalundborg blev bygget i 1961 og blev opkøbt af Equinor i 1986. 

Der oplyses ikke nogen købesum . 

Salget påvirker ikke Equinors ejerskab af Danske Commodities i Aarhus

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094