23948sdkhjf

Ansøgningsrunde: EUDP byder sig til med 204,9 millioner kroner

Virksomheder og forskere med fokus på grøn omstilling kan nu søge om støtte til nye energiteknologiske projekter gennem EUDP – Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram og Green Labs DK.. 

Bestyrelsen for programmerne har netop åbnet for ansøgere til den næste runde, der har frist for projektansøgere den 4. marts 2022. 

- Vi ved, at nye klimateknologier skal levere en væsentlig del af den CO2-reduktionen på 70 procent, vi i Danmark skal nå i 2030. Derfor håber vi på at se en lang række innovative ansøgninger i 2022, så vi forlænger den interesse for grøn innovation, som vi så i 2021, hvor interessen for at søge EUDP-støtte var historisk høj, siger Anne Grete Holmsgaard, bestyrelsesformand for EUDP i en pressemeddelelse.

I 2021 blev der ved to ansøgningsrunder til EUDP samlet set søgt om tilskud for 2,1 mia. kroner.

EUDP, Green Labs DK og Nordsøpuljen

EUDP udbyder to forskellige puljer; den generelle EUDP-pulje og en særpulje med fokus på mere miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas.

EUDP’s generelle pulje på 200 mio. kr. støtter udvikling og demonstration af alle typer af innovative energiteknologier med udgangspunkt i EUDP’s strategi. Strategien udgør puljens fokusområder, men EUDP udelukker ikke ansøgninger, der ligger uden for fokusområderne. Hvis idéen er god, og projektet lever op til de krav, der stilles til alle projekter, kan projektet modtage tilskud.

Under denne pulje ligger også tilskudsordningen Green Labs DK, som er målrettet etablering af faciliteter, hvor virksomheder kan demonstrere og teste nye klimateknologier under realistiske omstændigheder. Det vil sige, at ansøgninger til Green Labs DK-programmet konkurrenceudsættes med udviklings- og demonstrationsprojekter under EUDP.

Nordsøpuljen på 4,9 mio. kr. støtter udviklings- og demonstrationsprojekter med tilknyttet forskning, der kan bidrage til en mere miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas. Sigtet er især at reducere det miljømæssige footprint for olie- og gasindustrien.

Der vil som nævnt være frist for ansøgere til alle tre puljer 4. marts 2022 kl. 12:00. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094