23948sdkhjf

Haves: 280 millioner - Søges: Grønne energiteknologiske løsninger

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) indkalder for anden gang i år ansøgere, der vil udvikle og demonstrere ny energiteknologi. 

Nu kan der igen søges om støtte til nye energiteknologiske løsninger under EUDP og i denne runde er der udmøntet 35 millioner kroner til et ganske specifikt område.

- Vi var glade for at se så mange stærke ansøgninger i årets første ansøgningsrunde. Vi håber, at anden runde byder på mindst lige så mange spændende og perspektivrige projekter, som kan være med til at accelerere den grønne omstilling, udtaler Kim Lehmann, formand for EUDP’s bestyrelse.

Der er samlet 280 millioner kroner at slås om i anden runde. Særligt for denne runde er at der udmøntes 35 millioner kroner inden for udvikling og demonstration af el-lagre.

Under EUDP’s generelle pulje er også tilskudsordningen Green Labs DK, der er målrettet etablering af testfaciliteter. Ansøgninger til Green Labs DK konkurrenceudsættes med udviklings- og demonstrationsprojekter under EUDP. 

Det samme gør sig gældende for IEA-ansøgninger. Her kan man søge om støtte til videndeling gennem projekter i regi af Det Internationale Energiagentur (IEA). 

EUDP har desuden afsat 10 millioner kroner til dansk deltagelse under Clean Energy Transition Partnership.

Nordsøpuljen

Udover EUDP’s generelle pulje genudbydes også Nordsøpuljen.

Formålet med Nordsøpuljen er at støtte udviklings- og demonstrationsprojekter med tilknyttet forskning, der kan bidrage til en mere miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas. Sigtet er især at reducere det miljømæssige aftryk for industrien.

Der er 16 millioner kroner til rådighed i puljen.

Frist for ansøgning til EUDP, GLDK, Nordsøpuljen og IEA er 2. september 2024, kl. 12.00.

Læs mere om: EUDP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079