23948sdkhjf

Ny undersøgelse viser opbakning til udskældt energipark i Aalborg

Eurowind Energy ønsker at etablere en energipark bestående af 19 vindmøller i enten 150 eller 170 meters højde fordelt på placeringer omkring henholdsvis Aalborg Portland, Aalborg Havn og Nordjyllandsværket samt 520 hektar solceller fordelt på ved henholdsvis Nordjyllandsværket og Aalborg Portland. 

Et projekt, der i følge Nordjyske, har samlet hele 238 skriftlige henvendelser samt en underskriftindsamling mod projektet på 1.218 underskrifter

Nu viser en undersøgelse foretaget af Megafon for Eurowind Energy befolkningens opbakning til parken. 

Den taler dog et lidt andet sprog.

Af de 507 adspurgte svarede 68 procent af de var enten positive eller meget positive over for parken.16 procent var hverken negative eller positive, mens 15 procent enten var negative eller meget negative. 

De 507 adspurgte skulle også vurdere, hvorvidt parken ville få en positiv eller negativ indflydelse på den pågældende borgers hverdag. Her svarede 32 procent, at det ville få en positiv eller meget positiv indflydelse på dagligdagen, mens over halvdelen af de adspurgte svarede hverken eller. Otte procent svarede, at det ville få en negativ indflydelse på hverdagen.

Undersøgelsen blev gennemført i perioden 27. september til 30. september i år, og der blev gennemført 507 brugbare interview fordelt på 19 postnumre, heraf 175 i postnummer 9000. 

At undersøgelsen viser gode takter vækker glæde i Hobro, hvor Eurowind Energy har hovedsæde. Også selvom der stadig er lang vej igen, før den bliver en realitet.

- Når vi kigger på tallene, så ser vi stor opbakning til den grønne omstilling i Aalborg og til Energipark Aalborg. Og vi ser en stor opbakning til, at Aalborg Kommune skal være en aktiv del af omstillingen. Den opbakning er bredt funderet uanset køn, alder, uddannelse eller, hvor man bor i kommunen. Det giver et meget positiv udgangspunkt for det videre arbejde med projektet, siger Joachim Steenstrup, Head of Public Affairs hos Eurowind Energy.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen (7)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14