23948sdkhjf

THYmøllen støjer for lidt

Ny bekendtgørelse kræver dokumentation fra mølleproducenter for, at den lavfrekvente støj fra deres møller ikke overstige de tilladte grænser. Det er et problem for THYmøllen – den støjer nemlig for lidt.
At måle en ikke eksisterende støj er ved at blive en dyr fornøjelse for producenten af THYmøllen. Virksomheden har indtil videre brugt 100.000 kr. i et forsøg på at måle møllestøjen.

- Målingerne har vist, at støjen er så lav, at den ikke kan måles. Baggrundsstøjen var i hvert fald højere end støjen fra møllen. Og så er det ifølge bekendtgørelsen en ommer, da vi skal have dokumentation, før vi bliver godkendt. Det kan da ikke passe, siger THYmøllens direktør, Leif Pinholt, til Nordjyske Medier.

Bekendtgørelsen siger, at kommunerne ikke må godkende opstillingen af husstandsmøller, hvis de ikke opfylder kravene. Og det er problematisk for THYmøllen.

- Der er heldigvis stadigvæk nogle kommuner, så som Thisted og Ringkøbing, der kan se det idiotiske i bekendtgørelsen, og som tillader opstillingen af vores møller, siger Leif Pinholt til Nordjyske Medier.

THYmøllen har ved forskellige opgraderinger haft held med at reducere sin kildestøj – den del der er i hatten – fra godt 87 til 81 decibel.

- Det svarer til, at du hører den som en "halv opvaskemaskine" i 50 meters afstand, siger Leif Pinholt til Nordjyske Medier.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078