23948sdkhjf

Danmarks største tagintegrerede solcelleanlæg

Med et 50 kW tagintegreret solcelleanlæg kan Favrskov Kommune nu bryste sig af, at Rådhuset i Hammel har fået Danmarks hidtil største anlæg af sin art.
Solcellerne danner selve taget, og erstatter således delvist tagstenene. Anlægget er desuden vandtæt og yder som traditionelle eftermonterede solceller, fordi panelerne er ventilerede på bagsiden.

I alt 204 paneler udgør det store solcelleanlæg, som virksomheden Solarglas A/S har installeret på et 1,7 m2 stort areal på Rådhuset i Hammel.

- Vi oplever megen skepsis omkring tagintegration. Det er en ret udbredt misforståelse, at tagintegrerede solcelleanlæg generelt producerer dårligere end almindelige moduler monteret på stel. Men det er ikke tilfældet, forudsat at anlægget er lavet med den nødvendige ventilation. Det er uvildigt dokumenteret af Frauenhofer Instituttet i Tyskland, fortæller Niels Lund fra Solarglas, der har ledet projektet.

Integrerede systemer har en stor fremtid
Solarglas oplever lige nu stor interesse for tage af solceller.

- Der er berettiget fokus på bygningsintegration af solceller. Her i landet har vi store traditioner for tidløs arkitektur. Vi skal naturligvis gå forrest når det handler om at få tilpasset solcelleteknologien æstetisk i vores bygninger, siger Ole Gregersen, der for to år siden stiftede Solarglas.

- Vi vil levere integrerede kvalitative løsninger, der fremstilles som standardprodukter. Eller med andre ord kønne energiløsninger, hvor økonomien hænger sammen, siger han.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093