23948sdkhjf

Åndedrætsværn og sikkerhedsdragter værner mod kraftigt forurenet jord ved ny pumpestation

Vejle Spildevand er i øjeblikket ved at modernisere kloaksystemet med separatkloakering, ny regnvandsledning og en ny pumpestation ved Damhaven i Vejle. 

Men i området ved Regions Syddanmarks parkeringsplads ved Damhaven er der stødt udfordringer til. Udfordringer der kræver at selskabets entreprenør iklædes overtræksdragter og åndedrætsværn.

"Årsagen er, at der er blevet konstateret kraftigt forurenet jord ved anlægsarbejdet af en ny pumpestation. Tekniske undersøgelser har indtil videre ikke kunne fastslå præcist, hvad forureningen består af, men Vejle Spildevand tager de højest mulige sikkerhedsforanstaltninger for at sikre arbejdsmiljøet", skriver Vejle Spildevand på sin hjemmeside. 

Kemisk lugt

Inden Vejle Spildevand gik i gang med arbjedet ved Damhaven blev der rutinemæssigt foretaget en række jordprøver for at undersøge forureningsniveaet. Det viste sig at der var forurening i området og selskabet tog derfor højde for det i planlægningen og i forbindelse med anlægsarbejdet. 

Men da gravearbejdet var gået i gang stødte entreprenøren på yderligere forurening. Denne gang med en kemisk lugt, hvorfor anlægsarbejdet blev indstillet samme dag, oplyser selskabet,

Vejle Spildevand får hjælp af et eksternt ingeniør- og rådgivningsfirma, som er specialister i forurenet jord. Samtidig har Vejle Spildevand en tæt dialog og samarbejde med Region Syddanmark og Vejle Kommune, som er de ansvarlige myndigheder på området.

Til trods for at der foretaget analyser af jord, vand og luft i området har det ikke været muligt at slå fast hvad forureningen består af - ej heller hvad der har forårsaget forureningen.

"Der er konstateret flere forskellige typer af chlorerede opløsningsmidler, men de er dog kun fundet i lave koncentrationer. Der mangler stadig enkelte analyseresultater, som forventes klar i de kommende uger", fremgår det på forsyningsselskabets hjemmeside. 

Genoptager arbejdet

Anlægsarbejdet blev genoptaget tirsdag d. 30. november. 

- Vi genoptager anlægsarbejdet tirsdag d. 30. november. Det kan lade sig gøre, fordi vi følger alle sikkerhedsprocedurer. Det betyder bl.a., at vi skal bruge overtræksdragter og åndedrætsværn. Det kan se voldsomt ud, fordi vi normalt ikke anvender denne slags værnemidler, men de er med til at sikre arbejdsmiljøet på byggepladsen uanset, hvad forureningen indeholder, siger ingeniør og projektleder Simon Birch fra Vejle Spildevand.

Sikkerhedsprocedurerne betyder også, at den opgravede jord bliver kørt væk og håndteret af et firma, som er eksperter i håndtering af forurenet jord.

Simon Birch fortæller, at anlægsarbejdet med pumpestationen forventes afsluttet i løbet af februar 2022, men sikkerhedsforanstaltningerne kan forsinke projektet. Når pumpestationen er etableret, vil det igen være muligt at færdes i området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094