23948sdkhjf

Strid om 10 kroner giver forbrugerne ekstra-arbejde

Vejle Spildevand og to vandselskaber er uenige om prisen på årsafregning.

En aftale mellem Vejle Spildevand og Vejle Kommunes vandværker har indtil nu betydet, at spildevandsselskabet for et mindre beløb har kunnet købe vandværkernes aflæsningsdata til brug i spildevandsafregningen.

Aftalen mellem Vejle Spildevand og Vejle Kommunes vandværker er netop blevet genforhandlet, og der er indgået en ny aftale med stort set samtlige af de 60 vandværker i kommunen.

Aftalen går på, at Vejle Spildevand betaler vandværkerne 15 kr. pr. aflæsning med årsdata og 10 kr for løbende at indrapportere eventuelle rettelser, som for eksempel flytning.

- 15 kr. pr. aflæsning svarer nogenlunde til den udgift, vi ville have haft, hvis vi selv skulle stå for at indhente de data. Det vil vi derfor gerne betale – også selvom mange af vandværkerne slet ikke selv har de udgifter. Så længe det svarer til vores omkostninger, er det en fair pris og dermed basis for et godt samarbejde, vurderer direktør i Vejle Spildevand, Mikael Schultz.

Men, men, men …
Ewii og Børkop Vandværk, der står for 30 procent af den samlede vandmængde, har sagt nej tak til aftalen. Ewii vil have 35 kroner pr. aflæsning. Det oplyser Vejle Spildevand i en pressemeddelelse.

- Ewiis argumentation er, at det betaler deres andre samarbejdspartnere (Middelfart, Fredericia og Kolding). Men det giver ingen mening for os at betale overpris for en vare – bare fordi andre gør det samme. Der er 3-4 timers arbejde i at indhente de data, og Ewii kræver 500.000 kr. for det. Det er i min optik grotesk. Den regning vil jeg ikke være med til at sende videre til vores kunder, fastslår Mikael Schultz.

Konsekvensen af det bliver, at de af Vejle Spildevands kunder, der får vand via Ewii og Børkop Vandværk, fremover selv skal aflæse deres måler – også selvom måleren allerede har gjort arbejdet og sendt data til henholdsvis Ewii og Børkop Vandværk.

Afviser at være bussemand
Hos Børkop Vandværk afviser man at påtage sig ansvaret for, at de 17.000 forbrugere, der er tilknyttet Trefor Vand og Børkop Vandværk, selv skal aflæse forbruget.

Børkop Vandværk har investeret et anseligt beløb i nye målere, software og hardware, og det mener selskabet ikke kun skal finansieres over forbrugernes vandpris. Vejle Spildevand skal også bidrage hertil, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Børkop Vandværks pris for ovennævnte data (korrekte måleroplysninger, liste over udskiftede målere, flytteoplysninger, oprettelse af nye forbrugere red.) er 30 kr., og dette må anses for rimeligt, når omkringliggende spildevandsselskaber afregner bl.a. Ewii med 35 kr. for disse data, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

De 17.000 forbrugere, der selv skal aflæse årsforbrug, skulle senest mandag i denne uge have aflæst og indsendt de data, som vandværkerne altså allerede sidder med på hånden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078