23948sdkhjf

Ender hovedstadsområdets geotermi hos A.P. Møller og Innargi?

"På baggrund af Energistyrelsens vurderinger af de indkomne ansøgninger er det hensigten at meddele en tilladelse til efterforskning af indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmeforsyning for arealet ved Hovedstadsområdet, Ringsted og Holbæk til Innargi A/S."

Sådan lyder det i en redegørelse efter § 6 i lov om anvendelse af Danmarks undergrund om tilladelse til efterforskning og indvinding af geotermi – Hovedstadsområdet, Ringsted og Holbæk fra Energistyrelsen. 

Innargi er ejet af A.P. Møller Holding.

Geoop og Innargi

Energistyrelsen modtog i september 2019 to ansøgninger om tilladelse til efterforskning og indvinding af geotermisk energi.

Ansøgerne var henholdsvis Geotermisk Operatørselskab (Geoop) og Innargi. Førstnævntes ansøgning dækkede et areal omfattende Hovedstadsområdet, mens Innargis ansøgning gjaldt et areal, der dækker Hovedstadsområdet, Ringsted og Holbæk. Innargis areal  overlapper helt med Geoops ansøgte areal, hvorfor der er tale om en konkurrence-situation. 

Efter modtagelsen af ansøgningerne har Energistyrelsen afholdt møder med begge ansøgere, hvorunder ansøgningerne blev gennemgået og eventuelle tvivlsspørgsmål blev forsøgt afklaret. Møderne havde også til formål at få afklaret, i hvilket omfang et samarbejde mellem de to ansøgere kunne løse konkurrencesituationen. 

"Der har dog blandt de to ansøgere ikke været et gensidigt ønske om at etablere et samarbejde ift. tilladelsen for Hovedstadsområdet", fremgår det af redegørelsen.

Mere omfattende

Gennemgangen af ansøgningerne ser nu ud til at være faldet ud til Innargis fordel.

"Det har ikke været muligt at imødekomme en ansøgning fra Geotermisk Operatørselskab A/S på grund af den konkurrerende ansøgning fra Innargi A/S, der indeholder et arbejdsprogram af større kvalitet og omfang", fremgår det af redegørelsen.

Når redegørelsen fra Energistyrelsen har været forelagt Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg er det hensigten at meddele den nye tilladelse i overensstemmelse med undergrundslovens paragraf seks snarest muligt. 

Det er dog ifølge undergrundsloven ministeren på området - i dette tilfælde Dan Jørgensen - der udsteder tilladelser til efterforskning og indvinding af råstoffer i undergrunden.

"Det er min hensigt at meddele den nye tilladelse, når redegørelsen i overensstemmelse med § 6 i undergrundsloven har været forelagt udvalget. Jeg beder derfor om at blive underrettet, når redegørelsen har været forelagt", skriver Dan Jørgensen i en fortrolig skrivelse til klima-, energi- og forsyningsudvalget den 22. november 2021. 

Hvornår dette sker er ikke oplyst. 

Eftersom tilladelsen endnu ikke er givet ønsker Innargi ikke at kommentere sagen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079