23948sdkhjf

Der skal mere olie op af Nordsøen

Når statens repræsentant Nordsøfonden fra 9. juli bliver fuldgyldigt medejer af oliekonsortiet DUC, vil fonden presse på for at øge olieproduktionen i Nordsøen.
I dag har man fundet 20 procent af den olie, der menes at være til stede i Nordsøen. Når Nordsøfonden til juli træder ind i DUC som medejer, vil fonden lægge pres på de tre selskaber bag DUC – Maersk, Chevron og Shell – for at øge olieudvindingen til 30 procent. Det skriver Børsen

- Der er dannet så meget olie i Nordsøen, at der er helt sikkert olie andre steder end i kalken, hvor det helt store fokus er i dag blandt DUC-parterne, siger Nordsøfondens direktør, Peter Helmer Steen, til Børsen. Han hentyder til den del af undergrunden, hvor olien i dag kommer fra.

Aktiv deltagelse
Staten får i dag 20 procent af Nordsøindtægterne i en overskudsdeling, men fra juli får staten i stedet en 20 procent ejerandel. Målet er nu at få statens indtjening til at stige gennem aktiv deltagelse.

- Min opgave er derfor nu at få kagen gjort større end den er i dag. Har du overskudsdeling, så modtager staten bare en check, men staten har ingen indflydelse på, hvad DUC skal gøre, hvilke projekter man skal gå efter, og hvilke man ikke skal kaste sig ind i. Men det får vi nu, siger Peter Helmer Steen til Børsen.

Med den nye indflydelse vil Peter Helmer Steen gerne forhindre, at olieselskaberne nedprioriterer Nordsøen frem for deres andre aktiviteter.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082