23948sdkhjf

Energinet vælger samme rådgiver seks gange i milliardstort gas-projekt

Fremtiden byder på gas, brint og CO2, og det kræver infrastruktur i milliardklassen at lagre og transportere gasserne i den grønne omstillings tjeneste.

Energinet har netop valgt ingeniørvirksomheden Rambøll som rådgiver på seks ud af seks rammeaftaler omkring etableringen af denne infrastruktur, så den kan håndtere de grønne gasser.

Det fremgår i en pressemeddelelse fra Rambøll.

Værdien af rådgivningen under rammekontrakterne forventes at være op til 50 millioner euro, svarende til 372 millioner DKK.

- Vi er glade for at fortsætte samarbejdet om udviklingen af infrastrukturen for grønne gasser med Energinet og ser det som en styrke, at vi samtidig er Energinets hovedrådgiver på den grønne omstilling af elnettet. I Rambøll har vi netop reorganiseret vores energiforretning med fokus på den grønne omstilling bl.a. ved etablering af en ny ’Energy Transition’ division med over 500 medarbejdere og fokus på de nye teknologier,” siger John Ammentorp, landedirektør for Energi i Danmark.

Hver af de seks rammeaftaler er tildelt tre rådgivere, hvoraf Rambøll er nummer et på to af rammeaftalerne og nummer to på de resterende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125