23948sdkhjf

Elbiler kører fem gange rundt om jorden

Som en del af projektet ”Test en Elbil” har bilerne i Trekantsområdet nu kørt næsten 200.000 kilometer svarende til fem gange jorden rundt.
Det seneste år har flere familier i Vejle Kommune, som er en del af ”Test en Elbil” projektet, kørt rundt i eldrevne biler. Næsten 200.000 kilometer er det blevet til i Trekantsområdet, mens elbilerne på landsplan har kørt tilsammen to millioner kilometer. Formålet med projektet er at se, hvad elbilen kan i praksis i danske familier. Det skriver TVSyd.

Indtil videre har projektet vist, at deltagerne hurtigt har vænnet sig til at tanke el i stedet for benzin, og at elbilernes rækkevidde på en opladning – 100-150 kilometer – ikke udgør et problem for deltagernes daglige kørsel.

Projektet, der er arrangeret af ChoosEV, løber over to år, hvor 300 elbiler køres ud i 30 danske kommuner. Den enkelte familie har så elbilen til rådighed i tre måneder.

Projektet, der kører videre indtil 2013, opsamler hver dag data fra elbilerne om batteriteknologi, kørselsmønstre, opladning og elbilens betydning for elnettet, skriver TVSyd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079