23948sdkhjf

Sønderborg tester elbiler

Som en del af det landsdækkende forskningsprojekt ”Test en elbil”, får ti nye testfamilier i Sønderborg nu stillet elbiler til rådighed af elbiloperatøren ChoosEV, der står bag projektet.
Det er femte gang 10 familier i Sønderborg får overrakt nøglerne til de nypolerede elbiler. Denne gang får de lov til at køre dem i dobbelt så lang tid som de øvrige, fordi de samtidig skal være med til at teste energiselskabet SE’s projekt om dynamiske net-tariffer. Det betyder, at de vil få differentierede priser på el, og således også på den strøm elbilerne bliver opladt med. Det skriver Sønderborg Kommune på sin hjemmeside.

- Formålet med projektet om dynamiske net-tariffer er at undersøge, om det med prisincitamenter kan lade sig gøre at få kunderne til at flytte elforbrug til tidspunkter med høj elproduktion – og dermed lavere priser. Det kan f.eks. være om natten eller i perioder med særlig høj produktion af vindstrøm. Ved at sprede forbruget mere jævnt over døgnet, vil det blive lettere at udnytte de vedvarende energikilder og nye teknologier, som f.eks. el-biler, forklarer kommunikationschef i SE, Jan Lyng, til Sønderborg Kommune.

Elbiloperatøren ChoosEV A/S, som står bag projektet, er ejet af energiselskaberne SE og SEAS-NVE og er Europas største elbil-projekt. Projektet er desuden støttet af partnere i erhvervslivet, samt Trafikstyrelsen og Energistyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063