23948sdkhjf

Nu starter storskala elektrolyseprojekt i Skive

Mandag gik den officielle start til et nyt europæisk elektrolyseprojekt med adresse i Skive.

Formålet er at udforske produktion af grøn brint i storskala ved at opføre et 100 MW elektrolyseanlæg i erhvervsparken Green Lab Skive.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med i projektet er elektrolysevirksomheden Green Hydrogen Systems, der skal stå for at levere det første 6MW testmodul til projektet. Det er ud fra det testmodul, at man senere vil skalere op til 100 MW.

I elektrolyseanlægget skal grøn strøm fra vindmøller bruges til at spalte vand til brint og ilt. Brinten kan efterfølgende benyttes til eksempelvis transportsektoren.

Helt overordnet kan man sige, at vi endelig får noget gavn af det dårlige vejr i Danmark. Det blæser ad pommern til ude på Nordsøen, og vi kan stille mange flere vindmøller op, end vi har brug for strøm på land. Derfor er vi nødt til at lave noget af strømmen om til for eksempel brint eller andre brændstoffer, fortæller Kasper T. Therkildsen, Head of Technology i Green Hydrogen Systems.

Håbet er, at projektet kan gøre en kommerciel produktion af brint mulig, og at Green Hydrogen Systems teknologi kan kopieres til andre aktører i Europa.

Når 100 MW-modulet er færdig, vil Green Hydrogens Systems testanlæg blive evalueret i retning af, om det kan bruges i et offshore-miljø.

Projektets parter

GreenLab Skive A/S, Green Hydrogen Systems A/S, Energy Cluster Denmark, Lhyfe, Siemens Gamesa Renewable Energy, Equinor Energy AS, DTU, Imperial College London, Everfuel, Quantafuel og Euroquality.

Projektet er støttet med 223 millioner kroner fra EU.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11