23948sdkhjf

Køb dansk Dong

Dansk solcelleproducent kritiserer energikæmpen Dong Energy for ikke at støtte lokal dansk beskæftigelse.
Den lollandske solcelleproducent Dansk Solenergi er harm over at være blevet fravalgt som kommende leverandør af solpaneler til Dong til fordel for et firma, der leverer solpaneler, produceret i Kina. Producenten mener, at et statskontrolleret selskab som Dong om nogen burde gå ind og støtte den danske beskæftigelse.

- Hvis hele det offentlige begynder at købe i udlandet, så har vi jo til sidst ikke nogen produktion i Danmark. Markedet for solceller er kraftigt voksende herhjemme, og alle taler om det. Derfor har det aldrig været vigtigere for os, end det er i dag, siger adm. direktør i Dansk Solenergi, Ken Hem Jensen, til Børsen.

Fravalgt på prisen
Frem til marts var Dansk Solenergi, ifølge Børsen, med i en møderunde, hvor Dong var på udkig efter en fast leverandør af solpaneler – et marked som energiselskaber går ind på netop nu. Men den danske producent kunne ikke hamle op med de kinesiske konkurrenter på grund af de danske lønninger

- Selvfølgelig er vi presset af produkter, der vælter ind fra f.eks. Kina og er 15-20 pct. billigere. Men jeg synes også, at man skal se på kvalitet, garantier og produktionsforhold, siger Ken Hem Jensen til Børsen. Han henviser til at arbejdsmiljøet generelt er bedre i Danmark end i Kina.

Ken Hem Jensen forstår ikke, at Dong ikke tog endnu en runde med Dansk Solenergi, for at se om de kunne have nærmet sig hinanden mere på prisen.

- Det virker vanvittigt, at man ikke lige tager en ekstra dialog med os, hvis man altså vil skabe danske arbejdspladser, siger han til Børsen.

Danskejet leverandør
Hos Dong oplyser markedsdirektør Allan Schefte, ifølge Børsen, at man valgte det danskejede German Solar Danmark A/S til at levere solpaneler, som er produceret i Kina.

- Vi ønsker altid at levere den bedste og mest konkurrencedygtige løsning til vores kunder. Den fandt vi efter vores vurdering hos German Solar Danmark. Prisen er selvfølgelig vigtig, men ikke altafgørende. Vi bad fem leverandører om input på 29 forskellige parametre, eksempelvis leveringssikkerhed, garantibestemmelser og erfaring. Og de leverandører, der var mest overbevisende, bad vi så om at give en pris, siger Allan Schefte til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125