23948sdkhjf

Grønne el-installationer central i energireducering

Statens investeringer i energirenoveringer skaber i øjeblikket en enorm efterspørgsel på energiøkonomiske el-installationer. Det er en meget effektiv måde at sænkeenergiforbruget på, siger Sjælsø Gruppen.
Regeringen afsatte 10,6 mia. kr. til energirenoveringer i 2011 og 2,6 mia. kr. i 2012. De store investeringer vil blandt andet hæve efterspørgslen på el-teknik, overvågning og innovative kontrol- og el-styringspaneler og ventes at spille en betydelig rolle med henblik på at reducere energiforbruget.

- Vi venter at anvende stadig mere energibesparende el-teknologier i kommende renoverings- og byggeprojekter. Det er en meget effektiv måde at sænke energiforbruget på. Flere og flere kunder bestiller desuden byggerier, som opfylder kriterierne i internationale standarder som LEED, Breeam og Green Building. Derfor skal vi sænke CO2-aftrykket og reducere driftsomkostningerne i de gamle bygninger. Grønne el-teknologier er en vigtig del af vores arbejde, siger Teknisk direktør hos Sjælsø Gruppen, Peter Ebbesen.

Massiv anvendelse
Udmeldingen bakkes op af en undersøgelse blandt offentlige og private chefer inden for byggeri og bygningsdrift foretaget af el-installatørvirksomheden Lindpro A/S. 51 procent af deltagerne svarer, at de vil anvende grønne el-installationer til at nedbringe elforbruget i op til 50 procent af de projekterede energirenoveringer. 33 procent vurderer, at grønne el-teknologier vil blive anvendt i mellem halvdelen og alle renoveringer.

- Typisk sparer vores kunder med en energistrategi og få konkrete ændringer i deres el-installationer omkring 30 procent af deres strømforbrug. Resultaterne kan aflæses på bundlinjen og i CO2-regnskabet med det samme. Det er utrolig vigtigt for alle lige nu, hvor energipriserne stiger og ikke ser ud til at falde foreløbig. Virksomheder arbejder benhårdt på at øge rentabiliteten, bl.a. gennem besparelser på energiforbruget, siger administrerende direktør Michael Højgaard hos Lindpro A/S, der har foretaget undersøgelsen i samarbejde med kommunikationsbureauet BullsEye Communications.

I alt står 15.000 energiineffektive bygninger fra 1970’erne landet rundt over for en renovering i de kommende år.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094