23948sdkhjf

Varmepumpemangel landet over: Temmelig uheldigt og frustrende

I øjeblikket går den vilde jagt på de eftertragtede tilskudskroner fra Bygningspuljen – og interessen blandt danskerne er stor. Men selvom det lykkes at få tilskud, må husejere og installatører væbne sig med tålmodighed, når de skal købe den nye varmepumpe. Hos mange leverandører er lagrene nemlig tomme.

- Det er temmelig uheldigt, når nu boligejerne bogstaveligt talt står i kø for at få del i de tilskudskroner, der skal sætte endnu mere fart på udfasningen af den fossile bygningsopvarmning. Det er meget frustrerende, at hele processen bliver bremset af mangel på varmepumper, siger Troels Hartung, chefkonsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse. 

Han uddyber:

- Interessen for varmepumper er kraftigt stigende, og det gælder om at ride med på bølgen og udnytte det momentum, hvis vi vil gøre os håb om at nå 70 procents-målsætningen. Og så er det naturligvis skidt, hvis ventetiden på at få leveret sin varmepumpe bliver så lang, at nogen boligejere taber tålmodigheden.

En vigtig grøn investering

Trods problemerne med at skaffe varmepumper nok, opfordrer chefkonsulent, Troels Hartung til, at man holder kadencen på varmepumpemarkedet.

- Vi har en bunden opgave, når det gælder om at sige farvel til den fossile opvarmning. Og dér spiller varmepumperne en helt central opgave. Samtidig er de øjeblikkelige forsyningsproblemer især et udtryk for efterveerne af coronakrisen, der har skabt forsyningsproblemer på mange områder, siger han og fortsætter:

- Der er heldigvis tale om et midlertidigt problem, og jeg er sikker på, at alle producenterne arbejder benhårdt på få sat fart på deres leverancer Men det kan også få betydning for markedsandelene på det danske marked. Vi kan meget vel komme til at se nye eller mindre spillere bliver meget større på bekostning af nogle af de etablerede spillere, alene fordi de er i stand til at levere varmepumperne på det ønskede tidspunkt.

Læs mere: Forsyningskrisen har ramt varmepumpe-aktørerne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094