23948sdkhjf

Ørsted om genoptaget erstatningssag: Havde håbet på et punktum

Vestre Landsret sendte torsdag erstatningssagen mellem Ørsted og en lang række elkunder anført af tre elhandelsselskaber tilbage i Sø- og Handelsretten, der ellers allerede havde frifundet Ørsted i marts 2020.

Vestre Landsret har altså nu vurderet, at sagen, der vedrører et erstatningskrav på 4,4 milliarder kroner, skal tages op igen. 

- Vi havde håbet, at landsretten ville stadfæste Sø- og Handelsrettens dom om at afslutte erstatningssagen, fordi Elsam allerede er frifundet for konkurrencemyndighedernes påstand om overtrædelse af konkurrencereglerne. I stedet for at få sat punktum i denne meget langstrakte sag går den nu tilbage til Sø- og Handelsretten, hvor forberedelsen af sagen genoptages, siger Marianne Wiinholt, CFO i Ørsted. 

Da Elsam i 2019 blev endelig frifundet for konkurrencemyndighedernes påstande om overtrædelse af konkurrencereglerne, tilbageførte Ørsted en hensættelse på 298 mio. kr. med tillæg af procesrenter fra erstatningssagens begyndelse til dækning af eventuel erstatning.

- Afgørelsen i Vestre Landsret om at lade erstatningssagen genoptage i Sø- og Handelsretten giver ikke anledning til en ny hensættelse, siger Marianne Wiinholt. 

Erstatningssagen mod Ørsted blev anlagt helt tilbage i 2007 af 1106 virksomheder og kommuner og koordineret af tre elhandelsselskaber, heriblandt Energi Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.444