23948sdkhjf

Bornholmske El-Net Øst er nu en del af Ewii

I maj købte den jysk-fynske energikoncern Ewii elnettet på Bornholm - El-Net Øst - af Bornholms Energi & Forsyning.

Nu har Energistyrelsen gennemgået handlen og officielt godkendt købet.

El-Net Øst er derfor fra og med i dag den 1. oktober 2021 en del af Ewii-koncernen og går fremover under navnet Trefor El-Net Øst. 

- Det er en festdag i dag. Vi har glædet os til at byde velkommen til vores nye kolleger i koncernen, og til at få mulighed for at bidrage til Bornholm som foregangsområde for den grønne omstilling, siger direktør for Trefor Infrastruktur, Charles Nielsen.

Trefor Infrastruktur er ejet af Ewii, og det er her, Trefor El-Net Øst nu hører under.

Tilfredshed på Bornholm

Også i Bornholms Energi & Forsyning, som nu overdrager El-Net Øst til Ewii, er der tilfredshed med at skæringsdatoen er nået.

- Vi har valgt en køber, som har musklerne og viljen til at udvikle og drifte elforsyningen på Bornholm og det er med stor sindsro, at vi i dag overdrager det bornholmske elnet og vores gode medarbejdere til kollegaerne fra Jylland. Elnettet har en afgørende rolle i den igangværende elektrificering af samfundet, og det er vigtigt for Bornholm, at elforsyningen også fremoverfungerer upåklageligt, siger Claus M. Andersen, der er administrerende direktør i Bornholms Energi & Forsyning.

Spændte nye kolleger

På Bornholm er der spændt forventning hos de 18 medarbejdere, der i dag skiftede arbejdsuniformen ud med en, hvor der er Trefor-logo på. Det er dog det eneste, der bliver skiftet ud, slår afdelingsleder Ole Westh fast:

- For os handler det om at passe vores arbejde og drive elnettet, så bornholmerne fortsat har en høj leveringssikkerhed. Det gjorde vi i går, det gør vi i dag, og det gør vi også i morgen - uanset hvad der står på bilerne, siger afdelingsleder i EL-Net Øst, Ole Westh.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094