23948sdkhjf

Better Energy i partnerskab med forsikringskæmpe

Energiselskabet Better Energy og forsikringsselskabet Codan Danmark har indgået et partnerskab om at forsikre flere solcelleparker.

Partnerskabet er en udløber af færdiggørelsen af Nordeuropas største solcellepark ved Holstebro, hvor Codan Danmark er med som eneste forsikringsselskab. Better Energy, der opfører og drifter solcelleparken nær Holstebro, forventer en drastisk stigning i solkraftens bidrag til at nå klimamålsætningerne og en øget solcelleproduktion i resten af EU.

- Skal vi nå Danmarks 2025-mål og Europas 2030-klimamål, så kan vi skyde genvej via flere solcelleparker. Vi opstiller i dag solcelleparker på kommercielle vilkår og forventer en betydelig efterspørgsel efter statsstøttefri grøn strøm de kommende år. Derfor er det vigtigt at have et forsikringsselskab med, som har indgående erfaring med forsikring og rådgivning af vedvarende energiprojekter, siger Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Solcelleparken ved Holstebro dækker et areal på 222 hektar, svarende til mere end 300 fodboldbaner, og forventes at producere strøm nok til at forsyne 130.000 danskere med grøn strøm.

- Vi er utrolig stolte over at spille en aktiv rolle i ikke bare Danmarks, men Nordeuropas største solcellepark. Det er en milepæl for vores erhvervsforretning og et godt eksempel på, hvordan forsikring kan være med til at understøtte innovationslysten i samfundet og bidrage til at nå klimamålene, siger Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan Danmark.

Mulighed for dansk styrkeposition

Partnerskabet mellem Codan Danmark og Better Energy begrænser sig ikke kun til solcelleparken ved Holstebro. Codan Danmark forsikrer flere solcelleparker, der opføres og drives af Better Energy, og oparbejder derfor et indgående kendskab til, hvordan solcelleparker fungerer og hvor der er risici. Det er kompetencer, som også vil kunne bruges i udlandet i takt med at flere solcelleparker bliver anlagt.

- Udover at udglatte den økonomiske risiko er en central del af vores opgave at rådgive om skadesforebyggelse og risikostyring. Derfor er det afgørende, at vi kommer med tidligt i processen, så vi sikrer en stabil og konkurrencedygtig elforsyning, siger Camilla Amstrup.

Codan Danmark forsikrer i forvejen solcelleparker, som er i drift i Frankrig, Spanien og Tyskland, men med fremskrivningerne for solkraft i Nordeuropa, er der et stort vækstpotentiale i at opbygge danske kompetencer.

- Jo hurtigere vi kan opbygge danske erfaringer og kompetencer desto nemmere kan danske forsikringsselskaber også bruge denne styrkeposition i udlandet, siger Rasmus Lildholdt Kjær.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094