23948sdkhjf

Amerikanere køber dansk brændselscelleproducent

Amerikanske Advent Technologies Holdings (Advent) overtager Fischer Groups brændscelleaktiviteter herunder den danske brændselscelleproducent Serenergy.

Serenergy har afdelinger i Aalborg, Danmark, og Metro Manila og ca. 75 medarbejdere på tværs af de to lokationer.

- Serenergy producerer brændselscellesystemer til anvendelse på afsidesliggende og off-grid lokationer, som passer perfekt ind i Advents strategi og portefølje, der bygger på devisen 'Any Fuel. Anywhere', oplyser Serenergy i en pressemeddelelse. 

Ud over Serenergy er også den tyske virksomhed Fischer Eco Solutions (FES), hvis faciliteter ligger på Fischer Groups fabriksområde i Achern og som tilbyder montage og test af brændselscellestakke samt produktion af kritiske brændselscellekomponenter, også en del af handelen. FES beskæftiger 17 ansatte.

- Vi er glade for at kunne byde Serenergys og FES' dygtige og innovative medarbejdere velkommen i Advent. Den tekniske ekspertise og produktionskapacitet, vores nye kolleger i Danmark og Tyskland besidder, passer perfekt ind i vores strategiske vækstplan. Vi forventer, at Advents produktudvikleres fremskridt inden for anvendelse af nye materialer vil kunne løfte Serenergys off-grid og telemast-produkter markant, siger Dr. Vasilis Gregoriou, formand og CEO i Advent.

Han forventer, at Serenergys produktionserfaring vil sætte endnu mere fart på virksomhedens go-to-market-plan.

- Vi forventer, at opkøbet, der giver os en række vigtige kompetencer og faciliteter in-house, vil positionere Advent som førende inden for brændselsceller med kapacitet til at levere flere tusinde systemer om året inden for markederne for off-grid, transportable og andre typer elforsyningsløsninger, siger Vasilis Gregoriou.

Advent har benyttet Gleiss Lutz Hootz Hirsch PartmbB, Kromann Reumert og Ropes and Gray som juridiske rådgivere og Grant Thornton som økonomisk rådgiver i forbindelse med købet. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062