23948sdkhjf

Aarsleff skal hjælpe dansk konsortium med energiøen

Ørsted og ATP har indgået et samarbejde med de to store, internationale entreprenørvirksomheder franske Bouygues og hollandske Van Oord samt danske Aarsleff. 

De skal understøtte Ørsteds og ATP's bud på energiøen i Nordsøen.

- Aarsleff, Bouygues og Van Oord udgør det stærkest tænkelige hold til vores bud på energiøen i Nordsøen. Vi har valgt disse verdensklasseleverandører på baggrund af deres arbejde inden for bæredygtighed og innovation for at sikre, at energiøen bliver opført med respekt for Nordsøens unikke miljø og med den højeste grad af tekniske og kommercielle kompetencer, siger Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted i en pressemeddelelse.

Det skal de lave

Aarsleff, som er specialist i store projekter inden for infrastruktur, klimatilpasning og energi, skal lede anlægsarbejdet. Selskabet står bag flere nordiske havneudvidelsesprojekter, herunder havnene i Skagen, Frederikshavn og Stockholm. Selskabet har installeret 600 fundamenter til havvindmøller – bl.a. på havvindmølleparkerne Horns Rev 2 og London Array.

Franske Bouygues Travaux Publics, et datterselskab af Bouygues Construction, skal bidrage med ekspertise inden for projektering, opførelse og drift af store anlægsprojekter til havs, såsom broer, tunneler og landvinding. 

Bouygues har opført mange komplekse og store projekter, herunder udvidelsen af Monacos kystlinje og Paris' første CO2-neutrale distrikt. 

Van Oord, med hovedsæde i Rotterdam, skal fokusere på udgravning, landvinding og havvind. Selskabet har opført Palm Jumeirah og mange andre kunstige øer og har årtiers erfaring med at installere havvindmøller, fundamenter og kabler. Van Oord har samarbejdet med Ørsted på havvindprojekter i flere lande.

- Etableringen af en energiø i Nordsøen er et innovativt og banebrydende projekt og et vigtigt skridt på vejen mod at løse klimaudfordringerne. Bouygues Travaux Publics, Van Oord og Aarsleffs samlede ekspertise inden for offshore-arbejde vil udgøre et stærkt partnerskab, og vi ser frem til at bidrage til projektet sammen med Ørsted og ATP, siger administrerende direktør i Per Aarsleff A/S, Jesper Kristian Jacobsen.

Energiøen i Nordsøen forventes at blive sendt i udbud i 2023, hvor Ørsted og ATP har til hensigt at afgive et bud. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093