23948sdkhjf

PlanEnergi runder skarpt MW-hjørne

Varmepumpeanlægget hos Hedensted Fjernvarme har med sin installerede varmeydelse på 8,6 MW betydet, at bygherrerådgiveren PlanEnergi nu har rundet et skarpt hjørne. 

Nemlig 100 MW idriftsat varmepumpekapacitet til fjernvarmen i Danmark.

- Siden 2012 har PlanEnergi været bygherrerådgiver i forbindelse med etablering af i alt 23 idriftsatte varmepumpeanlæg med en samlet installeret effekt på godt 100 MW ud af de knap 400 MW varmepumper, der i perioden er etableret i Danmark. Det svarer til 25-30 procent af de etablerede varmepumpeanlæg til fjernvarme, oplyser PlanEnergi i en pressemeddelelse.

Ud af de 23 varmepumpeanlæg som PlanEnergi har været bygherrerådgiver på, er to anlæg med en samlet varmeydelse på 2 MW baseret på grundvand, tre anlæg med en samlet varmeydelse på 4 MW er baseret på solvarme, fire anlæg med en samlet varmeydelse på 17 MW er baseret på overskudsvarme mens 14 anlæg med en samlet varmeydelse på 73 MW er baseret på udeluft som varmekilde. 

Flere på vej

Det bliver ikke ved de 100 MW varmepumper, som PlanEnergi allerede har været med til at etablere og idriftsætte.

Selskabet har allerede en del mere i pipeline.

- Vi har yderligere 13 varmepumpeanlæg med en samlet varmeydelse på 56 MW i pipelinen, fortæller Lars Reinholdt fra PlanEnergi.

Og som tidligere er de anlæg baseret på en bred vifte af varmekilder, såsom luft, havvand, overskudsvarme fra datacentre, biogas og spildevandsanlæg,

Fejres i Hedensted

100 MW-jubilæet fejres i forbindelse med indvielsen af Hedensted Fjernvarmes Varmepumpe Syd, hvor varmekilden er overskudsvarmen fra Air Liquide i Hedensted. 

Varmepumpeanlægget blev etableret i 2020 og afleveret i det tidlige forår 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093