23948sdkhjf

Eurowind får grønt lys til to nordjyske PtX-anlæg

Eurowind Energy har ansøgt om at få tilladelse til opføre solceller og PtX-anlæg på hver især 35-50 MW i forlængelse af allerede to opsatte vindparker i Mariagerfjord Kommune.

Byrådet i Mariagerfjord Kommune har netop godkendt projekterne - de kræver dog stadig en miljøgodkendelse for at kunne realiseres. 

De to vindparker, der i fremtiden får selskab af solceller og PtX-anlæg, er Handest Vindpark syd for Hobro samt Hejring Vindpark.

Handest og Hejring

Det ansøgte solcelleanlæg ved Handest Hede ligger i direkte tilknytning til eksisterende vindmøller og solcelleanlæg og har et bruttoareal på 170 ha. Der ansøges om at opstille single axis trackers. Produktionen forventes at blive 108 GWh, svarende til forbruget hos 27.000 hustande, fremgår det af referatet fra byrådsmødet den 25. august.  

Det planlagte solcelleanlæg ved Hejring Vindpark får et bruttoareal på 41 hektar. Produktionen forventes at blive ca. 33.000 MWh/år, hvilket svarer til forbruget i 8.000 husstande.

Eurowind Energy har endnu ikke besluttet om anlægget ønskes opført som fast markanlæg eller som single axis trackers. 

Anlægget i Hejring er beliggende helt op af kommunegrænsen og Eurowind Energy har tidligere ansøgt om et anlæg med et bruttoareal på 91 ha i Viborg Kommune. Derfor ønsker selskabet, at de to ansøgninger bliver behandlet som et samlet anlæg. Viborg Kommune har meddelt, at de er klar til at igangsætte planlægningen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079