23948sdkhjf

Efter ny stor elkøbsaftale: Better Energy opfører ny solcellepark

ATP Ejendomme har indgået en elkøbsaftale, som indebærer, at den strøm ATP Ejendomme selv indkøber til sine ejendomme vil blive dækket udelukkende af dansk solenergi.

Aftalen indebærer, at Better Energy opfører en ny dansk solcellepark, skriver ATP Ejendomme i en pressemeddelelse. 

Solcelleparken skal opføres i Stevning ved Sønderborg og færdigbygges i løbet af 2022. Med en kapacitet på 35 MW vil solcelleparken levere grøn strøm svarende til det årlige elforbrug hos ca. 22.500 danskere. Desuden vil solcellerne blive etableret på markedsvilkår uden statsstøtte.

- Det gør en verden til forskel, når virksomheder som ATP Ejendomme indgår elkøbsaftaler, der har reel effekt på opførelsen af nye vedvarende energianlæg. På den måde er det dem, der forbruger strømmen, der driver den grønne omstilling. Derfor er vi rigtig glade for partnerskabet med ATP Ejendomme og for at kunne understøtte deres bæredygtighedsindsats, siger Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Al strøm fra dansk sol

Den nye aftale betyder at når lyset i slutningen af 2022 tændes i parkeringskælderen, i opgangen eller på andre fællesområder i ejendomsporteføljen hos ATP Ejendomme vil elforbruget blive udlignet af den tilsvarende elproduktion fra den nye danske solcellepark.

På den måde sikrer elkøbsaftalen, at der tilføres den samme mængde ny grøn strøm til elnettet, som der forbruges på fællesarealer i ejendommene samt hele forbruget i ATP Ejendommes egne kontorer i København og Aarhus.

- Vi er meget tilfredse med, at vi skifter hele vores el-indkøb til grøn strøm og dermed medvirker til at accelerere den grønne omstilling og mængden af vedvarende energi i Danmark. At øge bæredygtigheden af vores ejendomme er til gavn og glæde for vores kunder samtidig med, at det skaber et bedre langsigtet afkast til vores medlemmer. For os som ejendomsejer, er det et attraktivt match, som understøtter både et stigende kundeønske og øgede bæredygtighedskrav til ejendomsbranchen, siger Martin Vang Hansen, adm. direktør i ATP Ejendomme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094