23948sdkhjf

Quantafuel køber stor grund til fabrik i Esbjerg

Quantafuel har købt en grund på godt 58.000 kvadratmeter med mulighed for at købe yderligere godt 48.000 kvadratmeter i Esbjerg. 

Her planlægger Quantafuel at bygge et af de største plastaffaldssorteringsanlæg i Europa, som også bliver det første af sin slags i Danmark.

- Efter en grundig screening efter en passende placering i Danmark besluttede vi os for grunden i Esbjerg. Grundens størrelse, veludviklet infrastruktur, tilgængeligheden af kvalificeret personale og kommunens positive fokus på omstilling fra traditionel olie og gas til vedvarende energi og en cirkulær økonomi passede rigtig godt til vores krav og ambitioner, siger Terje Eiken, konstitueret CEO for Quantafuel i en pressemeddelelse.

Quantafuel har miljøgodkendelsen på plads og de indledende jordbunds- og arkæologiske undersøgelser er netop gennemført.

En game-changer 

Quantafuels byggeri i Esbjerg vil omfatte et avanceret sorteringsanlæg til plastaffald, der er integreret med et kemisk genvindingsanlæg. Kemisk genanvendelse har potentiale til at udnytte og genanvende dobbelt så meget af plastaffaldet sammenlignet med traditionel mekanisk genanvendelse, hvilket gør værdikæden cirkulær.

- Der er i øjeblikket et stort behov for sortering af plastaffald i Danmark, hvilket betyder, at plast eksporteres til udlandet eller forbrændes – begge med meget negativ påvirkning af miljøet. Danmark har sat meget høje mål for genanvendelse af plastaffald, og der vedtages nye regler og love for at sikre, at disse mål nås. Vores fabrik i Esbjerg vil være en stor bidragyder til, at Danmark kan nå dette mål. Vi bygger et anlæg til fremtiden med kapacitet til at modtage, sortere og derefter genanvende mere plastaffald end det, der i øjeblikket indsamles i Danmark, og vil gøre affald til en ressource på en bæredygtig måde, siger Terje Eiken.

Selvom anlægget vil fokusere på at sortere plastaffald i kvaliteter, der er egnede til Quantafuels unikke kemiske genvindingsproces, vil det også levere sorteret plast til den mekaniske genvindingsindustri.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141