23948sdkhjf

Nyt om navne: Wavepiston får ny formand

Bølgeenergiselskabet Wavepiston har haft et travlt første halvår af 2021.

Tingene er ved at normalisere sig så nogen lunde, selvom Covid-19 stadig påvirker selskabet. Det drejer sig blandt andet om længere leveringstider samt højere priser på transport og komponenter og materialer. 

Det til trods har Wavepiston netop gennemført en succesfuld Factory Acceptance Test (FAT) af sin PTO og sit afsaltningssystemet hos FH Automation i Horsens.

Begge dele er nu klar til at blive skibet afsted til Plocan-test-sitet i Gran Canaria, hvor Wavepiston vil fortsætte med yderligere test.

Samtidig hermed har Wavepiston fået patent på sin PTO ved patentkontorerne i Europa, Kina og Chile og har patentansøgninger liggende i andre strategiske lande.

Dertil kommer at selskabet har fået sig en helt ny bestyrelsesformand.

Den hidtidige formand Asger Kej dropper formandsposten, hvilket han havde lovet sig selv at gøre, når alderen rundede de 72.

I hans sted er nu indtrådt Jesper Højer, der kommer med stor erfaring fra den maritime sektor. Han har blandt andet været business development comsultant, direktør og VP i virksomheder som Den Danske Ambassade i Malaysia, Propulsion Dynamics, EMS SevenSeas og PowerStow. 

- Jeg ser frem til at tilslutte mig Wavepistons bestyrelse og den spændende rejse, som selskabet er på, siger Jesper Højer og tilføjer: 

- Det er utroligt inspirerende at være en del af et team, der kan yde et markant bidrag til produktionen af grøn energi og rent vand.

Jesper Højer er allerede startet som formand for bestyrelsen. Asger Kej vil være med ombord et par måneder endnu for at sikre overleveringen. 

Ud over den nye formand har Wavepiston også udnævnt en ny kommerciel direktør. Peter Nørby Svendsen bliver ansvarlig for Wavepistons kommercielle rejse og for at udvikle kommercielle projekter sammen med samarbejdspartnere og kunder. 

I videoen kan du se lidt om Wavepistons succesfulde FAT i Horsens:

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078