23948sdkhjf

Dansk bølgekoncept får 500.000 euro til yderligere test

Wavepiston er sammen med en række europæiske forskningsinstitutioner og industrielle eksperter gået sammen i projektet VALID under Horizon 2020. Det har kastet en hel del penge af sig - både til projektet som helhed og til Wavepiston.

I Valid-projektet vil parterne skrue op for test og dermed udvikling af enheder inden for bølge- og havenergi. 

- Formålet med Valid-projektet er at udvikle en testmetode/platform, der kan accelerere test af bølgeenergi-teknologier. Det er inspireret af hybrid-testmetoderne i bilindustrien. I projektet skal vi både køre fysiske test og virtuelle test og dermed være med til at udvikle denne hybrid-metode til bølgeenergi-sektoren, hvor både overlevelse, holdbarhed og pålidelighed indgår, forklarer Michael Henriksen fra det danske bølgeenergikoncept Wavepiston, der for sin deltagelse har modtaget en ret stor pose penge. 

Nærmere bestemt 500.000 euro. Samlet set har hele projektet modtaget 5 millioner euro.

Resici og omkostninger

Valid blev startet op den 1. december 2020 og løber over de næste tre år. Det forventede resultatet af projektet er ret enkelt. 

- Vi forventer, at man initialt kan reducere de dyre test i havet, at man bedre kan forberede sig til test i havet, og at man dermed både kan accelerere udviklingen og reducere risici og omkostninger hertil, siger Michael Henriksen og uddyber:  

- Konkret for Wavepiston betyder det, at vi får mulighed for yderligere test og optimering af vores system med involvering af dygtige partnere.

Partnere på projektet udover Wavepiston er blandt andet Fundación Tecnalia Research & Innovation, RISE Research Institutes of Sweden AB, Biscay Marine Energy Platform SA, Aalborg Universitet og Technical University of Delft, Corpower Ocean A, Rina Consulting Spa, Idom Consulting, Engineering, Architecture S.A.U; AVL LIST GMBH, Yavin Four Consultants;  Aquatera Sustainability Ireland Ltd; and consulting engineer Julia F. Chozas.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094