23948sdkhjf

Syd Energi vil være bedst i Danmark

Med 4 mia. kroner i rygsækken til investeringer og en vision om at blive bedst i Danmark, går Syd Energi nu til angreb på konkurrenter som Dong Energy og TDC.
Efter flere år med røde tal har Syd Energi nu fået så meget orden i eget hus, at det bondefødte selskab i Syd- og Sønderjylland nu er rustet til at angribe konkurrenterne uden for regionen, det skriver Dagbladet Børsen.

- Vores holdning er, at det danske energimarked er alt for lidt konkurrenceorienteret, derfor arbejder vi nu på at få gang i liberaliseringen af hele elsektoren ved at øge mobiliteten blandt kunderne. Det skal være nemt at skifte fra et selskab til et andet, siger adm. direktør for det andelsejede Syd Energi, Niels Duedahl.

Syd Energi har for nyligt etableret forretningsenhederne SE Grøn Energiproduktion og SE Big Blue, som skal hjælpe de 100 største danske virksomheder med at forbedre deres CO2-profil. For at komme tæt på kunderne har selskabet oprettet kontor i København. I løbet af 2012 er det selskabets plan at kapre fem C20-virksomheder.

Den frække dreng i klassen

- Vi vil være den udfordrende og frække dreng i klassen, da Danmark efterhånden er et teknologisk uland, fordi vi har haft kapitalfondsejede aktører som TDC og Stofa. De opererer med kort tilbagebetalingstid på investeringer i moderne bredbånd. TDC har kun interesse i at malke deres kobberledninger så længe som muligt. Det er forståeligt ud fra en investorbetragtning, siger Niels Duedahl til Dagbladet Børsen og tilføjer:

- Mens de holder fast i forældede teknologier, har vi som andelsselskab de lange briller på og kan gå ind og løfte den her opgave nationalt.

Det er Syd Energis Vision at blive bedst i Danmark til at levere den totale kundeservice, og at være den mest lønsomme aktør i den danske energisektor.

- Derfor investerer vi 4 mia. kr. frem til 2015, og målet er at fordoble vores resultat i perioden til 670 mio. kr. før afskrivninger, siger Niels Duedahl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11