23948sdkhjf

Randers satser på solenergi

60 millioner kroner har Randers Kommune sat af til energibesparende foranstaltninger over de næste to år. En stor del af pengene skal bruges til solcelleanlæg.
Randers Kommune går nu i gang med at få opført Danmarks største kommunalt ejede solcelleanlæg. Det bliver kommunens niende anlæg i en række af 19 nye solcelleanlæg, der er på vej.

Det nye solcelleanlæg skal opføres på Søndermarkedsskolen og kan årligt producere 250.000 kwh.

- Randers Kommune tager dermed den gule førertrøje på. Som kommune skal vi gå foran og vise vejen i forhold til klimaudfordringerne. Det mener jeg, at vi nærmest er forpligtet til. Når det så oven i købet viser sig at være en god forretning, der også kan give penge i kommunekassen, så er det en win-win-situation,” siger formanden for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune, Kasper Fuhr Christensen.

Investeringen i de mange solcelleanlæg finansieres ved hjælp af 30-årige lån, og da et anlæg tjener sig hjem over 11 år betyder det penge i kommunekassen - i anlæggets sidste mange leveår.

- Når de nye solcelleanlæg står færdig sidst på året, bliver der i alt produceret strøm fra solen til et forbrug på en megawatt. Det svarer til 222 parcelhuses gennemsnitlige årlig strømforbrug. Det er dermed også noget, som batter i det samlede energiregnskab, fastslår Kasper Fuhr Christensen.

Udvalgsformanden lægger i øvrigt vægt på det smarte i, at skolerne under ferieperioder kan sætte den producerede energi i banken. Og når skolerne åbner efter ferien, så kan energien til computere og lignende trækkes fra strøm-banken.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08