23948sdkhjf

TDC Net indgår elkøbsaftale på fire nye solcelleparker

Leverandør af digital infrastruktur TDC har indgået en aftale med Better Energy om at aftage strømmen fra fire helt nye solcelleparker i Danmark,

Parkerne vil fra 2023 levere 140 GWh strøm, hvilket er nok til at dække omkring 60 procent af TDC NETs forbrug, skriver Better Energy i en pressemeddelelse.

- Som Danmarks største leverandør af digital infrastruktur ønsker vi at tage et samfundsansvar og understøtte den ambitiøse plan for at omstille hele det danske samfund til at være fossilfrit. Det er en af grundene til, at vi sigter imod at være en klimaneutral virksomhed allerede i 2028, siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC NET.

På vejen mod klimaneutralitet er det vigtigt for TDC NET, at de initiativer der iværksættes, har en reel effekt på klimaet. Derfor har virksomheden besluttet ikke at benytte oprindelsesgarantier eller certifikater fra allerede opførte anlæg til at opnå sine mål.

Aftalen med Better Energy er en Power Purchase Agreement (PPA), og TDC Net søger at indgå lignende aftaler på vindkraft-området, så TDC Net om bare syv år har været med til at tilføre al den grønne strøm til elnettet, som virksomheden forbruger.

Det er den danske virksomhed Better Energy, der på baggrund af elkøbsaftalen investerer i opførelsen af solcelleparkerne.

De fire solcelleparker kommer til at ligge på Fyn og i Jylland, og de første leverancer af grøn strøm forventes at komme i begyndelsen af 2022. De nye anlæg på Fyn skal bygges i Svendborg og Nørre Aaby. Den endelige placering af de to anlæg i Jylland afventer endelig godkendelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079