23948sdkhjf

Solfangerproducent henter 100 millioner kroner i frisk kapital

Solfangerproducenten Heliac ApS har i en netop afsluttet investeringsrunde hentet 100 millioner kroner til at opskalere forretningen. Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Artha Kapitalforvaltning tegner sig for størsteparten af de nye millioner, hvor en del også kommer fra P.G. Invest og øvrige aktionærer.

- Heliac har et kæmpe potentiale. Produktet er skalerbart, og kan leveres til hele verden, hvor der er sol. Teknologien er god, solpanelerne er billige og effektive, og så har Heliac en dygtig ledelse. Når jeg regner på casen, er det rigtig spændende, siger Jan Severin Sølbæk, der er direktør i Artha Kapitalforvaltning, der med stigende fokus på grøn energi forvalter investeringer for over 15 milliarder kroner.

Hos Heliac ser man frem til endelig at kunne opskalere forretningen og bringe sin teknologi ud i verden.

- Vi har brugt 7 år på at udvikle den teknologi, der ligger bag vores solanlæg, og nu er alle børnesygdommene håndteret, og vi er klar til at kunne levere solanlæg til produktion af procesvarme og fjernvarme, siger Henrik Pranov, CEO for Heliac.

- Den netop overståede kapitalrejsningsrunde, hvor vi har rejst knap 100 mio. kroner, vil gøre det muligt for os at skalere vores organisation, så vi bliver gearet til at levere solanlæg til hele verden. Det er et kæmpe skridt for Heliac. lyder det fra Henrik Pranov.

- Første skridt er byggeriet af et nyt anlæg ved DTU Science Park, som vi håber på at kunne påbegynde inden sommer. Derefter vil vi rykke udenfor Danmarks grænser og sandsynligvis påbegynde byggeriet af flere anlæg i Spanien, siger Heliac-direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094