23948sdkhjf

Crestwing fisker nyt bestyrelsesmedlem på Aarhus Universitet

På generalforsamlingen i Crestwing ApS blev Peter Balling, professor i eksperimentel fysik ved Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet, valgt ind i virksomhedens bestyrelse.

- Når jeg har sagt ja til at træde ind i Crestwing’s bestyrelse, er det fordi, jeg er blevet fascineret af Crestwings tilgang til at udvinde bølgeenergi. De har – efter min mening – et virkelig unikt koncept, som ovenikøbet allerede har bevist sin holdbarhed på havet. Det er også fordi, jeg generelt tror på, at bølgeenergi bliver ét af elementerne i fremtidens vedvarende energiløsninger, ikke mindst fordi produktionsmønsteret er anderledes end både vind og sol, hvilket mindsker den store opgave med udglatning af forbruget over tid, siger Peter Balling i en pressemeddelse.

Peter Balling har været ansat på Aarhus Universitet siden 1997, fra 2003-2014 som lektor og siden 2014 som professor. Han er uddannet fra Aarhus Universitet, hvor han i 1995 fik sin ph.d.-grad og i 2014 forsvarede sin doktorafhandling om ultrahurtig dynamik i materialer.

Gennem sin karriere har han forsket ved både FOM-instituttet AMOLF i Amsterdam, Holland, Lawrence Berkeley Laboratoriet i Berkeley, Californien og Macquarie Universitetet i Sydney, Australien.

- Jeg ser min opgave i bestyrelsen blandt andet som sparringspartner på Crestwings tekniske beslutninger. Desuden håber jeg på, at jeg vil kunne bidrage med konkrete videnskabelige forklaringer på, hvordan Crestwings bølgeenergianlæg opfører sig, og specifikt hvorfor anlægget udviser så høj effektivitet, siger Peter Balling og fortsætter:

- Jeg har tidligere arbejdet med forskning i at forbedre solcellers effektivitet, blandt andet fordi jeg er motiveret af at bidrage til udviklingen af vedvarende energikilder. Jeg har ingen tidligere erfaring med bølgeenergi i praksis, men jeg har en generel, bred forståelse af bølger, bølgefænomener og systemets mekaniske egenskaber.

Peter Balling blev i 2017 udpeget som medlem af Danmarks Frie Forskningsfond | Teknologi og Produktion (FTP), hvor han p.t. er formand.

I 2019 blev han valgt som medarbejderrepræsentant i Aarhus Universitets bestyrelse, og han har tidligere siddet otte år i Akademisk Råd.

Han er født i Aarhus, hvor han stadig bor med sin kone Kerstin. De har to voksne sønner.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094