23948sdkhjf

Tyske E.On overtager dansk geotermisk selskab

E.On øger nu sit ejerskab i Geotermisk Operatørselskab (GEOOP) så meget at GEOOP bliver en del af E.On-koncernen.

Det betyder at ambitionerne om varmeproduktion fra geotermi i hovedstaden og Øresundsregionen nu får endnu mere flyvehøjde.

GEOOP vurderer, at der er mere energi i det varme vand i undergrunden under Danmark end i de samlede ressourcer af olie og gas i den danske undergrund.

- Vi ser meget store muligheder i geotermi og har allerede erfaringer fra både Tyskland og Sverige. Erfaring, kompetencer, klimafokus og økonomisk bæredygtighed er det, der kendetegner GEOOP og selskabets ejerkreds. Med partnerne i GEOOP styrker vi den erfaring og indsigt i netop geotermi, som kræves for at få den rigtige løsning til fjernvarmenettet i en stor by som København, siger Peter Jonsson, administrerende direktør i E.On Danmark i en pressemeddelelse.

Allerede i 2023

E.Ons nye datterselskab GEOOP ansøgte i 2019 Energistyrelsen om tilladelse til at gå i gang med efterforskning og indvinding af geotermi til fjernvarme i København. 

- Geotermi er meget anderledes end at udvinde olie og gas, fordi det allervigtigste er at integrere geotermien med et eksisterende fjernvarmesystem. Vi har ansøgt om at få lov til at efterforske undergrunden med en egentlig prøveboring allerede til næste år eller i 2023. Det giver os den hurtigste adgang til de bedste data, og dermed kan vi komme hurtigere i gang med geotermisk varmeproduktion. Vi har arbejdet i mange år på at nå hertil, og derfor glæder vi os meget over, at E.On peger på os som partner til at udvikle fremtidens varmeproduktion til København, siger direktør i GEOOP, Lars Andersen.

Fakta

  • Geotermisk Operatørselskab (GEOOP) ejes af E.On, Ross DK og Iceland Drilling og er stiftet i 2016.
  • GEOOP bliver en del af E.On-koncernen, der nu ejer 51 procent af selskabet.
  • Ejerkredsen har som de eneste i markedet erfaring med geotermi-projekter i både Danmark, Sverige, Tyskland, Holland og Island.
  • GEOOP har ansøgt Energistyrelsen om tilladelse til at efterforske og indvinde geotermi til fjernvarme i København.
  • Tildeles GEOOP tilladelsen fra Energistyrelsen er det i første omgang planen at levere 100 MW varme. Det svarer til minimum 30.000 familiers opvarmning. Næste skridt er at udbygge til stor-skala.

Kilde: E.ON

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094