23948sdkhjf

Gigantisk vindmølletestcenter på vej

Der er udsigt til, at et gigantisk vindmølletestcenter bliver placeret i det nordlige Sverige. Dermed vil vindmøller kunne blive testet i ekstrem kulde.
Den svenske region Norrland ser nu ud til at kunne bruge sin barske natur på kommerciel vis. Planen er, at Norrland skal være Sveriges vindkraftcenter, hvor der på sigt skal bygges 6.000 vindmøller.

Inden man går i gang med at opbygge tusindvis af vindmøller, skal man være sikker på, at de kan klare de hårde klimatiske udfordringer som Norrland-regionen byder på.

Derfor er Svensk vindkraftteknisk Centrum, Swptc, på udkig efter en placering, hvor vindmøller kan testes i ekstrem kulde.

- Tanken er at opføre fundamenter til både testmøller og mere permanente møller på det udvalgte sted. Så kan mølleproducenterne transportere deres tårne og turbiner til centret og installere dem for afprøvning. Planerne omfatter også målesystemer og opførelse af servicebygninger, overnatningsfaciliteter og muligvis nogle få permanente vindmøller for at få en indtægt, siger Matthias Rapp bestyrelsesformand i Swptc til Ingeniøren.

Det forventes, at anlægsomkostninger vil beløbe sig til 12,5 mio. kr.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094