23948sdkhjf

Kedelekspert sikkert gennem corona: Har solgt 2-300 MW anlæg over Teams

Der har ikke været noget business-as-usual over regnskabsåret 2020 hos kedeleksperten Inopower med base i Nørresundby. 

Ikke desto mindre er der alligevel sket en fremgang på både top- og bundlinje, kommet nye ordrer til og idriftsat et ikke uanseeligt antal MW i Kina.

- Vi har mistet noget, men fandt noget andet. Vi er ikke bare kørt ned, siger bestyrelsesformand Troels Davidsen om det år, der nu er sat et endeligt punktum for.

Bruttofortjenesten landede på 14,5 millioner kroner mod 11,9 millioner i 2019, mens resultatet før skat rykker sig et lille nyk fra 4,2 millioner i 2019 til 4,6 millioner kroner i 2020.

- Resultatet for 2020 er tilfredsstillende, men ikke helt som forventet, da vi ikke har kunne afsætte projekter i Kina i 2020. Salg i Kina er meget afhængigt af at personlige relationer og det er 18 måneder siden, vi sidst havde mulighed for at rejse rundt inde i Kina, siger CEO Kenneth Enevoldsen

Hverken bestyrelsesformanden eller Kenneth Enevoldsen er vilde med at tale om tal – De vil hellere tale om hvordan det er lykkedes at idriftsætte 150 MW elkedler i Kina over teams og at konsolidere ordrebogen, så de skal langt ind i 2022 før de løber tør for noget at lave.

Den omtalte ordrebog er nemlig godt polstret med ikke mindre en 2-300 MW-projekter.

150 MW over teams

Selvom det er gået godt, så lægger ingen af de to skjul på, at 2020 har været et udfordrende år. Deres måde at sælge og afvikle projekter på har været udfordret, og det har i den grad været nødvendigt at anskue alt på en helt anden måde. 

Derfor er det også lykkedes at idriftsætte 150 MW kedler i Kina uden at være fysisk til stede og med ni timers tidsforskel. 

To vigtige spillere i det set-up har været teams og tillid. 

- Vi kan idriftsætte det hele via billeder, videokamera og teams og så er vi nødt til at tro på at det de (de kinesiske samarbejdspartnere, red.) siger er rigtigt, siger Kenneth Enevoldsen.

Heldigvis har det været det samme hold af teknikere, der har sat alle 150 MW op – og dem har Inopower arbejdet med før. 

- Det har ikke været sjovt. Vi har simpelthen bare måtte have tillid til at det blev gjort. Vi ville jo have haft det bedst med selv at være til stede, siger Troels Davidsen.

Så på trods af alt og på grund af så mange andre ting er det lykkedes at etablere og idriftsætte de mange MW til tiden og inden for budget. 

Teams er en gave

Det var ikke kun etablering og idriftsættelse, der har skulle gentænkes. Også salgsarbejdet har været igennem en omkalfatring, så det kunne gennemføres uden fysiske kundemøder. Og her har Teams altså været en uvurdelig tredje mand. 

- Teams er en gave under corona, og vi har solgt for mange millioner kroner via teams. Vi har kunder vi aldrig har mødt fysisk. Hvem havde kunnet forestille sig, at vi kunne sælge vores projekter på den måde her. Det er vi glade for kan lade sig gøre, siger Kenneth Enevoldsen.

Men der er et lille aber dabei i den fortælling. Teams kræver nemlig, at man lige lægger sig lidt mere i selen, når der skal sælges via en skærm og ikke IRL. 

- Rent praktisk skal man forberede sig noget mere. Der skal lægges en stram slagplan for hele processen. Projektmøder er meget godt – men salg dur ikke. Man kan ikke tage udstrålingen med, så man bruger mange kræfter på de dele, siger Troels Davidsen. 

Så selvom Teams er og bliver en ven – også for fremtidige projektmøder -  så glæder de sig begge sig til at komme ud i verden og møde kunderne igen. 

Går hen og bliver OK

Med et godt og solidt 2020-regnskab, en god opstart på regnskabsåret 2021, en corona-pandemien, der så småt er ved at klinge af og en tyk, tyk ordrebog i hånden, er det svært ikke at tro på, at den positive udvikling fortsætter.

Derfor er der også fine forventninger til regnskabet i 2021. 

- Det kunne godt gå hen og blive OK, siger Kenneth Enevoldsen på helt utrolig nordjysk manér. For de uindviede betyder det, at det bliver meget bedre end 2020-resultatet. 

- Der kommer vækst. Rent faktisk solid vækst, tilføjer Troels Davidsen

Årsagen er at markedet udvikler sig som det gør. Elektrificeringen buldrer derudaf og den bølge har Inopower for længst hægtet sig på. 

På sigt vil Inopower gerne lægge 30 procent på både top og bund, men for nuværende er det nok at kunne konstatere at selskabet ikke er blevet kørt over af corona. Det ser rigtig fornuftigt ud for fremtiden. 

- Der er flere fugle på taget, end vi plejer at have, siger Kenneth Enevoldsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079