23948sdkhjf

Yderligere fem politianmeldelser rammer Verdo

Bo Vestergaard Hansen og Asger Brorsen er klar til at tage endnu en tørn med politianmeldelser af Verdo og ansvarlige personer i en række sager. 

Denne gang er der dumpet fem politianmeldelser ind af døren hos Østjyllands Politi. 

Men det er som sagt ikke første gang, at Bo Vestergaard Hansen og Asger Brorsen giver sig i kast med politianmeldelserne. 

Tidligere har parterne indgivet tre politianmeldelser for økonomisk svindel mod Verdo-koncernen. Disse anmeldelser rettede sig mod koncernens revisorer, bestyrelse og ledelse. Ligeledes har der tidligere været indgivet politianmeldelse af flere navngivne personer i forbindelse med økonomisk svindel i Verdo Vand.

 - Vi ønsker nu at indgive politianmeldelse mod de ansvarlige personer i en række enkeltsager, som er endeligt afgjort af andre myndigheder. Der er i vore øjne, grundet omtalte afgørelser, ikke længere tvivl om skyldsspørgsmålet – kun tvivl om, hvilke personer sagerne omfatter, og hvad det skal have af retslige konsekvenser, skriver Asger Brorsen i en mail til Energy Supply.

Der er altså ikke tale om helt nye sager, men sager der allerede har været i fokus én gang tidligere.

Anmeldelse 1-5

Den første af de nye anmeldelser falder i forbindelse med en afgørelse hos Forsyningstilsynet den 15. juni 2021. Her blev Verdo Varme idømt at betale 116 millioner kroner tilbage til kunderne.  

Moderselskabet Verdo A/S udtog i 2012 og igen i 2017 udbytte fra selskabet på i alt 549.000.000 DKK og lånte pengene tilbage til varmeselskabet til en rente på ca. 5 procent. 

- Det er vores opfattelse, at manøvren udelukkende blev udført for at skabe en ”rentekarrusel”, der betød, at varmekunderne kom til at betale renter af deres egne penge. Manøvren var i øvrigt en ren svindelsag, da Verdo Varme A/S slet ikke havde de mange millioner – de blev kun flyttet på papiret, lyder det fra Asger Brorsen. 

Derfor politianmeldes Verdos bestyrelse, ledelse og revisor. 

Derudover politianmeldes ledelsen i Verdo Elnet Hillerød og Verdo Entreprise i forbindelse med en sag om ulovlig overpris. Ledelsen i Verdo Varme og i Verdo-koncernen politianmeldes ligeledes i en sag om ulovlig forrentning af indskudskapitalen i perioden 2000 – 2005. Det samme gør sig gældende for en sag om ulovlig forrentning af indskudskapitalen i perioden 2006-2017. Også ledelsen i Verdo Produktion og i koncernen politianmeldes i en sag om forrentning af indskudskapitalen i perioden 2010 - 2017.

Efterlyser ansvar,

Asger Brorsen og Bo Vestergaard  Hansen vælger altså at politianmelde Verdo i sager, der tidligere har kastet politianmeldelser af sig og hvor der er faldet en afgørelse fra andre myndigheder. De savner simpelthen konsekvenser af Forsyningstilsynets afgørelser.

- Det er en principiel ting. Når de afslører Verdo i at tage 116 millioner af kassen, er der så ingen, der skal drages til ansvar? Hvis jeg havde gjort det i mit eget firma, var jeg blev korsfæstet. Mon de får lov at slippe bare fordi det er en stor virksomhed, siger Asger Brorsen. 

Han gør i øvrigt opmærksom på at det ikke slutter her med de fem politianmeldelser. Der er flere på vej. 

- Der kommer en syndflod mere, siger han.

Ingen yderligere kommentarer

Hos Verdo er man blevet bekendt med de fem nye politianmeldelser.

- Efter vores informationer er der tale om allerede kendte sager, vi tidligere har forholdt os til både over for myndighederne og offentligheden. Da sagerne allerede er beskrevet, behandlet og afsluttet, har vi derfor ikke yderligere kommentarer, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, CEO i Verdo.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11