23948sdkhjf

14.000 klimavenlige gadelamper i Randers

Randers Kommune vil frem til 2016 udskifte den nuværende gadebelysning til moderne LED-lys. Det giver store besparelser på både kommunekasse og CO2-forbrug.
Kommunens Miljø- og Teknikudvalg besluttede på et møde i sidste uge at investere knap 100 millioner kroner over de næste fire år på klimavenlig gadebelysning.

De nuværende gadelamper er op til 40 år gamle og langt fra tidssvarende i forhold til kommunens klimakrav.

Ambitionen er, at Randers Kommune frem mod år 2030 vil reducere sit samlede CO2-forbrug med 336.000 tons i forhold til i dag. Med udskiftningen af gadelamperne når kommunen syv procent af målet.

- Når de nye lamper er sat op, vil vi hvert år reducere forbruget af el og dermed CO2-udledningen med det som svarer til 1000 husstandes årlige strømforbrug, fortæller formanden for udvalget, Kasper Fuhr Christensen.

Han understreger, at det er vigtigt for kommunen at gå foran, når det handler om at tænke på klimaet og klodens fremtid.

Selve opgaven med at udskifte de i alt 14.000 gadelamper skal nu sendes i udbud.

Det vil ske over flere omgange, og derfor vil det være muligt for både store som små el-firmaer at byde på opgaven.

- Som en sidegevinst ved dette projekt, kan vi dermed også få skabt en række arbejderpladser i en tid, hvor der er hårdt brug det, slutter Kasper Fuhr Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096