23948sdkhjf

Nordkysten fortsætter vækstrejsen på forsyningsledninger og anlægsarbejde

2020 har trods corona været endnu et år med fremgang for Nordkysten.

På fem år er koncernomsætningen fordoblet, og i 2020 når toplinjen 446,4 mio. kr. Det er en forbedring på 25 pct. sammenlignet med 2019. 

Resultatet før skat er desuden øget fra 10,1 mio. kr. i 2019 til 15,3 mio. kr. i 2020.

Overordnet består koncernens hovedaktiviteter i entreprenør- og jordarbejde indenfor forsyningsledninger og anlægsarbejde, og havde det ikke været for corona vurderer adm. direktør Frank Schou Kruse, at koncernen ville kunne have klaret sig 5-10 pct. bedre sidste år.

- Vi blev noget ramt af coronakrisen i forårsmånederne. Hvis ikke det havde været for corona, så kunne vi nok godt have lagt mere på top- og bundlinjen, siger han til Energy Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

I 2021 er målet er fortsætte vækstrejsen. 

-  Jeg håber, vi lander lidt over sidste år. Det bliver ikke en vækst på toplinjen på 25 pct., som vi så i 2020, men nok mere et moderat niveau. Vi vil altid gerne gøre det 5-10 pct. bedre, siger Frank Schou Kruse til Licitationen.

Med i regnskabet for Holdingselskabet Nordkysten ApS indgår Fiberkysten A/S, Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S og Entreprenørfirmaet Nordkysten Ejendomsselskab ApS

Flere store rammeaftaler og strategiske samarbejde

Det glæder direktøren, at Nordkysten indgår og fastholder flere spændende flerårige aftaler inden for kloakrenovering, bl.a. med HOFOR og Københavns Kommune. Nordkysten får også stadig flere opgaver inden for vandforsyning, som fordrer specialistkompetencer og evnen til at arbejde med anlæg og service på bonna ledninger og store trykledninger.

Den igangværende forstærkning af elnettet, som skal gøre nettet klar til mere elektrificeret transport, betyder også at Nordkystens kompetencer inden for lednings- og tilslutningsarbejde efterspørges. Nordkysten udfører desuden stadig flere reparationer og fejlsøgninger på 132 og 400 kV ledninger og anlæg.

Virksomheden har netop indgået en rammeaftale om vedligehold og udbygning af vandnettet hos Hillerød Vand. 

Direktøren er overbevist om, at flere strategiske samarbejder vil blive indgået i fremtiden.

HVO-diesel

I det forgangne år har Nordkysten taget hul på en mere klimavenlig fremtid med afprøvning af HVO Diesel i større maskiner og begyndende omlægning af mindre maskiner og værktøjer fra diesel og benzin til eldrift. Det er Nordkystens ambition at være foregangsfirma på dette område og vise vejen til mere grønt og klimavenligt entreprenørarbejde.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel på anlægsarbejder i bynære områder, hvor støj og partikeludledning skal minimeres eller helt undgås. Her har vi gjort os attraktive ved at investere i miljø- og klimavenligt materiel, der egner sig godt til arbejde i bynære områder. Men ud over dette vil vi gerne tage samfundsansvar og vise vejen til en mere bæredygtig og klimavenlig fremtid i vores branche, siger Frank Schou Kruse.

I øjeblikket tester Nordkysten sammen med Hofor el-drevne maskiner i forbindelse med renovering af vandrør på to villaveje i Herlev.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125