23948sdkhjf

Solcelleprojekt udskudt i fem år: Elnettet kom i vejen

Energiselskabet Better Energy har længe syslet med etableringen af et solcelleprojekt i Køng Mose ved Vordingborg. Men elnettet har desværre sat en stopper for anlægget. 

Det skriver Finans. 

Ifølge Energinet kræver det en forstærkning af det kollektive elnet, hvis produktionen fra Køng Mose skal integreres i systemet. Det er en tidskrævende proces, da det blandt andet indebærer at Energinet skal skaffe det nødvendige areal til etablering af de nødvendige forbindelser. 

Derfor er projektet udskudt fra 2022 til 2026 eller 2027 - Det ærgrer selvfølgelig administrerende direktør i Better Energy Rasmus Lildholdt. 

Hos Energinet forstår man frustrationen. 

- Energinet har fuld forståelse for, at det kan virke som en meget omstændig og langsommelig proces at få tilsluttet sit anlæg, når der skal etableres en ny station. Det er dog også vigtigt, at udbygningen af det kollektive elnet kommer til at ske på en ordentlig måde, herunder også overfor lodsejere og naboer osv. Ydermere er det vigtigt, at udbygninger af eltransmissionsnettet ikke blot ses som enkeltvise tilslutninger af ny solcelleparker eller lign, men ses i sammenhæng med de mange andre store forandringer, som den grønne omstilling medfører for elnettet, skriver Bjarne Brendstrup fra Energinet  i en mail.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har her til morgen meldt ud at der nu er en politisk aftale på plads for en fremtidssikring af elnettet, således at der gøres 'plads' til den fremtidige udrulning af grønne projekter. Læs mere her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093