23948sdkhjf

Ny virksomhed vil være teknologi-førende indenfor biogas-opgradering og CO2-fangst

I oktober 2020 blev Airco Process Technology en realitet.

Selskabet vil bidrage til fremtidens CO2-fangst-projekter og udvikle og levere opgraderingsanlæg til biogasproducenter både indenfor og udenfor landets grænser. 

Nye kontorer og produktionsfaciliteter er taget i brug i Fredericia, den første teknologi er patentanmeldt og den første store ordre er i hus.

Patentanmeldt SlipRec

Den teknologi, som Airco Process Technology har patentanmeldt er Airco SlipRec, der bliver en fast del af de vandbaserede opgraderingsanlæg, som Airco Process Technology vil levere i fremtiden. 

Airco SlipRec skal medvirke til en maksimering af indvindingen af biometan og minimere metantabet, så mere metan ledes ud i gasnettet i stedet for ud i atmosfæren. 

- Afhængigt af hvilket tidsperspektiv man betragter det ud fra, er den potentielle drivhuseffekt af metan fra ca. 20 til 120 gange så stor som effekten af CO2, og det er derfor afgørende, at vi får nedbragt metan udledningen fra opgraderingsanlæggene og får biometanen nyttiggjort bedst muligt, siger Rasmus Find, Lead Process Engineer og designeren bag teknologien.

- Nuværende alternativ til at minimere miljøbelastningen fra metan udledningen er at afbrænde metanen, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, forklarer Rasmus Find.  

Første opgraderingsanlæg i ordrebogen

Airco Process Technology har fået en god start med en ordre på et aminbaseret opgraderingsanlæg fra Bigadan A/S til SBS-Kliplev projektet i nærheden af Åbenrå. Anlægget kommer til at være blandt de største i Danmark. 

- Vi er selvfølgelig meget stolte over at blive valgt som leverandør til opgraderingsanlægget og det er et vigtigt skridt for os i vores udvikling af næste generations teknologier til den grønne omstilling, siger direktør Asbjørn Schwert hos Airco Process Technology. 

Opgraderingsanlægget sikrer at den rå biogas fra reaktoren oprenses hvorved urenheder som CO2 og H2S sorteres fra og opgraderet metan kan sendes direkte på gasnettet.

Deltager i PtX-projekter

Selvom Airco Process Technology er en forholdsvis nystartet virksomhed, har den allerede meldt sig på banen blandt de store aktører.

-  Vi er aktive deltagere i det samarbejde der er etableret, for at gøre Trekantområdet til produktionscentrum for grønne brændstoffer. Her er syv kommuner og en række energivirksomheder gået sammen om at blive førende på Power-to-X hvor bio CO2'en vil spille en vigtig rolle, fortæller Asbjørn Schwert.   

Airco Process Technology udspringer fra Airco DIET, der har 35 år bag sig og ligger ved siden af den nye adresse. 

- Siden 1986 har vi designet anlæg til CO2-baseret tobaksekspansion rundt i hele verden. Vi vil bruge synergien fra vores uvurderlige projekterfaringer samt de mange super dygtige ansatte i Airco DIET til at understøtte det nye selskab, så vi er klædt godt på til den fremtidige rejse, siger Asbjørn Schwert.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078