23948sdkhjf

Waturu barsler med joint venture: Skal producere vandvarmere i Pakistan

Waturu, nu under navnet Green Impact Ventures A/S, offentliggjorde onsdag aften planerne om at etablere produktion i Pakistan.

I en fondsbørsmeddelelse henviser man til en hensigtserklæring fra et unavngivet dansk selskab, hvor man i fællesskab undersøger muligheden for at etablere et ligeligt ejet joint venture selskab i Pakistan.

- Det er forventningen at produktionsomkostninger kan halveres i forhold til de nuværende omkostninger pr. enhed, og at selskabet ved fuld markedsintroduktion og produktion kan sælge 5.000 – 10.000 enheder pr. måned, skriver Waturu.

Det er ifølge selskabet planen, at joint venture-selskabet skal stå for både produktion og salg til det asiatiske marked.

- Det er ambitionen at Joint Venture selskabet vil gennemføre en IPO (børsnotering) på den Pakistanske børs, når selskabet er succesfuldt, anføres det.

Fortsat suspenderet fra børsen

Det er blot et par uger siden, at Waturu kunne offentliggøre et reelt salg. Ifølge en selskabsmeddelelse, så sendte Waturu i midten af maj den første sending på 100 vandvarmere af sted til Uganda via en fortsat unavngiven afrikansk distributør.

Igennem længere tid har producenten været i modvind, da man siden børsnoteringen i 2019 ikke har fået sendt et færdigt produkt på markedet. I starten af januar meddelte Waturu, at man havde indgået en distributionsaftale med en afrikansk distributør, der skulle aftage 1000 enheder om måneden.

Det skulle således være første gang, at Waturu leverer produkter. Waturu Holding A/S omsatte i 2020 for 0 kroner og i marts 2021 meddelte Waturu, at man var i likviditetsproblemer i forhold til at kunne levere på nyligt indgåede ordrer.

Derfor bad man aktionærerne om et ekstraordinært lån med meget givtig rente over 10 procent. Den mission lykkedes ikke umiddelbart, men efterfølgende offentliggjorde selskabet, at hovedaktionæren Greentech Investor Aps sammen med andre investorer var klar med et betinget investeringstilbud, der kan sikre Waturu/Green Impact Ventures mellem 14-20 millioner kroner i frisk kapital.

En af betingelserne i investeringstilbuddet fra Greentech Investor Aps, der i øvrigt er ejet af Merete Reedtz, mor til Toke Reedtz, administerende direktør i Waturu Holding, er at Nasdaq skulle give tilsagn om at ophæve den aktuelle suspendering af aktien.

Waturu Holding A/S blev noteret på Nasdaqs First North i 2019 med bruttoprovenu på 17,75 millioner kroner, og aktiekursen værdisatte en overgang virksomheden til omkring en milliard kroner. Da var aktien i kurs 88. Nu har den siden lillejuleaften 2020 været den suspenderet i kurs 4,35, mens Nasdaq undersøger selskabets compliance.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078