23948sdkhjf

Udledning i Øresund: Novafos bakser stadig med reparation af spildevandsledning

Artiklen er opdateret tirsdag kl. 09:06

Novafos har stadig ikke fået repareret den spildevandsledning, der er årsag til at forsyningsselskabet må udlede tusindvis af kubikmeter urenset spildevand i Øresund. 

- Ledningen er desværre ikke repareret endnu. Vi kæmper med at få fjernet et gammel betonfundament under ledningen, så der er plads til at få en såkaldt bandagemuffe rundt om ledningen, der kan tætne den, siger kommunikationskoordinator for vand- og spildevandsselskabet Novafos  Arne Kristensen. 

Mandag aften havde man ikke fået repareret ledningen og derfor vurderede Arne Kristensen overfor TV 2 Lorry. at op mod 700 kubikmeter urenset spildevand ville blive udledt i Øresund i timen fra omkring klokken 22.00 mandag aften.

Arne Kristensen oplyser til Energy Supply at der indtil videre er udledt ca. 12.000 kubikmeter spildevand i Øresund. 

Novafos arbejder intenst på at få repareret ledningen. 

- På nuværende tidspunkt er det svært at sige hvornår arbejdet er afsluttet, men der arbejdes konstant på det. Vi håber det er klaret inden for de næste timer, siger Arne Kristensen. 

Årsagen til brud

Årsagen til udledningen af spildevand er et brud på en spildevandsledning i Novafos' gravehul på Strandvænget. Novafos er ved at flytte spildevandsledningen for at gøre plads til Nordhavnstunnelen. 

Da bruddet blev opdaget valgte selskabet at pumpe spildevand fra gravehullet til afløbssystemet længere fremme. 

Novafos fik stoppet tilgangen af spildevand og leder kun spildevand fra gravehullet videre i systemet, så man undgår at lede mere spildevand ud i havnen end nødvendigt.

En reparation har krævet en lukning af ledningen mod Lynetten Renseanlæg og da afløbssystemet i Gentofte kun kan rumme op til 12 timers spildevand, har en udledning været nødvendig, da det ikke er muligt at komme af med spildevandet på andre måder, og at situationen er akut, oplyser Novafos på sin hjemmeside.

Novafos blev klar over bruddet natten mellem torsdag og fredag, men opdagede først mandag formiddag, at spildevandet ved en fejl er blevet pumpet til et regnvandssystem, skriver TV2 Lorry.

(Foto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.099